Putin
International

Putin, sfidat în Ucraina. Soldaţii ruşi nu mai respectă ordinele

Vladimir Putin sfidat de soldații ruși nu vor să mai respecte ordinele primite în operațiunea militară din Ucraina, moralul este la pământ.

Vladimir Putin, trădat de propria sa Armată. Soldații ruși refuză să respecte ordinele militare venite de la Kremlin. Ministerul Apărării din Regatul Unit este cel care a lansat ipotezele referitoare la militarii ruși, adăugând și că în interiorul unităților militare ale Rusiei ar exista unele confruntări armate între ofițeri și soldații aflați în subordine.

Britanicii spun că moralul soldaților ruși „rămâne, probabil, deosebit de tulburat”, din acest motiv neputând să obțină victorii în războiul din Ucraina.

„De asemenea, este posibil ca mulți membri ai personalului rus de toate gradele să rămână confuzi în ceea ce privește obiectivele războiului. Problemele de moral din forțele rusești sunt probabil atât de semnificative încât limitează capacitatea Rusiei de a atinge obiectivele operaționale”, transmit sursele din Ministerul Apărării din Marea Britanie.

Forțele ruse încearcă să cucerească orașul Harkov

Un oficial ucrainean, citat de presa internațională, spune că rușii încearcă să avanseze înspre Harkov, din dorința de a-l cuceri. De altfel, orașul Harkov a fost ținta bombardamentelor ruse încă din primele zile ale războiului în Ucraina.

„Rusia încearcă să facă din Harkov un oraș de linia întâi”, a transmis Vadym Denysenko, consilier al ministrului de Interne, la televiziunea ucraineană de stat.

Un depozit de combustibil din estul Ucrainei, distrus de ruși

Forțele ruse au distrus un depozit de combustil aflat în zona de est a Ucrainei, în urma atacului fiind ucisă o persoană, iar alte două au fost rănite. Atacul a avut loc în Novomoskovsk, duminică, 19 iunie 2022.

În urmă cu o zi, trei rachete ale rușilor loveau același depozit, rănind 11 persoane, conform declarației lui Valentyn Reznichenko, șeful administrației regionale.

Explozia de duminică i-a surprins pe pompieri chiar în timp ce încercau să stingă focul provocat de atacul din 18 iunie, la circa 14 ore de la lansarea celor trei rachete. Novomoskovsk este un oraș din nord-estul Dnipro, capitala regională.

Ruşii au înregistrat primele progrese în regiunea Harkov, după mai multe săptămâni

Încă de la începutul acestei săptămâni, Ministerul Apărării din Marea Britanie a informat că trupele Armatei Roşii au repurtat mici victorii în regiunea Harkov. Conform Londrei, aceste progrese în teren ale Rusiei, în zona regiunii Harkov, vin în urma mai multor săptămâni în care batalioanele Kremlinului au fost menţinute pe loc de apărarea ucraineană.

Până să pornească atacul final asupra Harkovului, Rusia îşi continuă eforturile de a lua sub stăpânire localitatea Severodoneţk, situată în regiunea Lugansk. După bătălia aprigă pentru Mariupol, Severodoneţk a devenit noul epicentru al conflictului armat dintre Rusia şi Ucraina. În încercarea de a pune mâna cât mai repede pe acest oraş, Vladimir Putin a cerut ca mai multe trupe, aflate în alte zone de luptă ale frontului, să vină în ajutorul camarazilor săi care luptă la Severodoneţk.

blank