Putin se pregătește să defileze cu o uriașă bombă atomică
International

Putin se pregătește să defileze cu o uriașă bombă atomică capabilă să aducă Armaghedonul în Occident

Președintele Rusiei, Vladimir Putin și-a intensificat amenințările nucleare la adresa Occidentului. El a ordonat armatei sale să pregătească o armă nucleară uriașă înainte de parada militară a țării de sâmbătă (17 decembrie).

O înregistrare video terifiantă publicată de armata lui Putin arată cum o rachetă strategică Yars este pregătită la complexul militar Kozelsk, care se crede că se află undeva la sud-vest de Moscova.

Seria Yars de rachete balistice intercontinentale a fost produsă pentru prima dată în urmă cu aproximativ 10 ani și poate parcurge o distanță de aproximativ 10.950 de km cu viteza Mach 20 – sau 24.462 de km/h

Putin a fost văzut la sfârșitul lunii octombrie supervizând lansarea unei rachete nucleare Yars similare într-o simulare de atac asupra Occidentului, pe fondul tensiunilor ridicate din războiul cu Ucraina.

Rusia se pregătește pentru o nouă demonstrație nucleară în timp ce marchează Ziua anuală a Forțelor de Rachete Strategice, sâmbătă (17 decembrie).

Racheta citită a fost instalată într-o rampă de lansare siloz cu ajutorul unei unități speciale de transport și încărcare.

Putin

Presa locală a relatat că exercițiul a fost o „operațiune tehnologică complicată” care a durat câteva ore.

Comandantul diviziei, colonelul Alexei Sokolov, a precizat că exercițiul a avut ca scop transmiterea unui mesaj către Occident, atât Marea Britanie, cât și SUA fiind în raza de acțiune.

„Importanța acestei operațiuni constă în faptul că următoarea rachetă va fi pusă în serviciu de luptă la timp”, a declarat el.

„Patria va primi o altă armă nucleară cu rachete, ceea ce va face posibilă rezolvarea oricăror sarcini la nivel strategic”.

Inginerul de luptă Vadim Vyazovsky a declarat pentru TV Zvezda, canalul propriu al Ministerului rus al Apărării: „Mă simt mândru de Rusia că țara mea pune în funcțiune astfel de produse, astfel încât Patria să poată dormi liniștită”.

Racheta Kozelsk este în curs de modernizare și de refacere, au precizat rapoartele. Yars este o modificare a sistemului de rachete Topol-M.

În cadrul exercițiului din octombrie, Rusia și-ar fi exersat răspunsul la un atac nuclear occidental – deși nu a existat niciunul, nici măcar o amenințare cu unul din partea Occidentului.

Televiziunea de stat rusă a declarat că exercițiile lui Putin au avut ca țintă Marea Britanie și SUA.

blank