Stalin
International

Putin se inspiră din strategia lui Stalin. A creat divizii speciale pentru femeile-militar, numite și „îngerii morții”

Vladimir Putin își inspiră strategia de luptă în Ucraina din modelul lui Iosif Stalin, fostul lider al URSS. Ambii au creat divizii speciale pentru atacuri aeriene, formate din femei, numite în presă ca „îngerii morții”.

De asemenea, liderul rus a împrumutat chiar și discursul lui Stalin, susținând încă de la începutul războiului din Ucraina că țara sa luptă împotriva naziștilor.

„Îngerii morții”, asul din mâneca lui Vladimir Putin

Îngerii-morții sunt femeile-militar, gata să lupte împotriva „inamicului” în atacuri aeriene. Săptămâna trecută, „îngerii morții” au defilat în fața ministrului Apărării, Serghei Șoigu, în zona Krasnodar.

Femeile din divizia specială sunt antrenate pentru a utiliza arme nucleare strategice și avioane pentru transport de trupe. În acest sens, Șoigu a susținut că femeile vor continua „glorioasa tradiție”, menționând că ele reprezintă un punct de referință pentru fetele ce le vor urma.

Stalin a permis femeilor să zboare și să lupte pe tot parcursul celui de-al Doilea Război Mondial – 23 dintre ele devenind eroi ai URSS.

Când aceste femei și-au început cursul de pregătire de cinci ani în 2017, colonelul Oleg Pchela a emis o declarație în care susținea: „Nu am fost niciodată în siguranță. Fetele sunt, de obicei, foarte romantice.

Ele au o motivație bună care le va permite să învețe cum să piloteze avioanele noastre militare și să îndeplinească sarcinile comandanților lor. Este o muncă de mare responsabilitate să devii pilot militar. Este o ocupație grea, necesită și valori morale înalte”.

Un critic rus a precizat, de asemenea, că aceste femei se vor căsători în curând și vor „servi” în concediu de maternitate, potrivit Daily Mail.

Rusia și-a încheiat procesul de mobilizare

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a anunțat vineri că „mobilizarea parțială” anunțată în septembrie s-a încheiat. Au fost recrutați toți cei 300.000 de rezerviști.

Totodată, acesta a susținut că, în viitor, recrutarea pentru campania din Ucraina se va baza pe voluntari și soldați profesioniști, mai degrabă decât pe mobilizarea mai multor milioane de rezerviști ai Rusiei. În acest sens, președintele Vladimir Putin a salutat „patriotismul” noilor recruți, mulțumindu-le acestora pentru că își apără țara.

blank