Putin
International

Putin scoate de la naftalină 1.500 de avioane după ce Occidentul va trimite 40 de F-16 in Ucraina

Putin scoate de la naftalină 1.500 de avioane după ce Occidentul va trimite 40 de F-16 in Ucraina. Forțele aeriene ucrainene spun că nu este clar exact când vor primi avioanele de luptă F-16, dar acestea sunt așteptate cu nerăbdare cât mai curând posibil.

Putin scoate de la naftalină 1.500 de avioane după ce Occidentul va trimite 40 de F-16 in Ucraina.Iurii Ignat, purtător de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene, a cerut urgentarea livrării avioanelor F-16 pe fondul războiului în desfășurare, infrastructura putând fi adaptată treptat la standarde NATO.

Putin scoate de la naftalină 1.500 de avioane după ce Occidentul va trimite 40 de F-16 in Ucraina. 

„Piloții sunt în curs de recalificare, infrastructura se adaptează, se construiesc adăposturi temporare și se fac îmbunătățiri la pistele de decolare și de aterizare. Având în vedere condițiile de război, nu putem construi infrastructura F-16 pe scară largă conform standardele țărilor NATO, dar avioanele pot opera în continuare din ceea ce avem noi. În prezent, nimeni nu știe exact când va primi Ucraina F-16. Așteptăm cu nerăbdare sosirea lor cât mai curând posibil”, a declarat Ignat, potrivit pravda.com.ua.

„Vreau să subliniez că Ucraina trece la F-16 într-o manieră de urgență, spre deosebire de oricare altă țară. Există o așteptare că avioanele vor sosi și asta este tot – este victoria. Cu toate acestea, înțelegeți că, inițial, un mic grup de piloți va sosi și va începe să lucreze pe cer și, desigur, Rusia va reacționa în consecință. Dar procesul de pregătire al piloților și de creștere a numărului acestora în Ucraina se va desfășura treptat”.

Ignat a subliniat că Ucraina nu va primi 40, 70 sau 120 de avioane simultan. Mai mult, acestea nu vor avea ultimele modificări. Piloții ucraineni se antrenează într-o manieră accelerată, în timp ce superioritatea aeriană a Rusiei ajută armata să câștige teren în Ucraina.

Deoarece este o aeronavă cu mai multe roluri, piloții ucraineni trebuie să exerseze și sarcini care implică ținte la sol. Cursul obișnuit de recalificare pe F-16 ar dura în mod normal doi ani.

În tot acest timp, Rusia își întărește forțele aeriene, pregătindu-se pentru „bătălia cerului”. O bătălie și-așa inegală, după cum a remarcat Ignat.

„Sunt 1.500 de avioane de luptă pe care Rusia le are în depozit pe întreg teritoriul său, plus unele învechite, ținute în stare de funcțiune. Au și suficiente elicoptere. Chiar dacă 300 din cele 1.500 sunt distruse, este o pondere serioasă”, a spus Ignat.

În plus, în fiecare an, rușii au produse noi avioane. În 2023, patru avioane de vânătoare SU-30SM și mai multe bombardiere SU-34 au fost livrate armatei ruse.

blank