Putin nu s-a hotărât dacă participă la summitul G20 din Bali
International

Putin nu s-a hotărât dacă participă la summitul G20 din Bali

 1 Vizualizari totale,  1 Vizualizari azi

Presedintele Vladimir Putin inca nu a decis daca va participa la summitul G20 care se va desfasura in luna noiembrie in insula indoneziana Bali, relateaza Reuters preluat de Agerpres.

„Sunt multe forumuri internationale planificate pentru luna noiembrie”, a spus in fata presei consilierul lui Putin pentru politica externa, Iuri Usakov.

„Daca intrebati despre G20, inca mai este mult timp pana la G20, la fel si pana la alte forumuri – vom vedea”, a adaugat el.
Presedintele american Joe Biden, intrebat anterior la postul CNN daca s-ar putea intalni cu omologul sau rus la G20, a raspuns ca nu vede sensul unei intalniri cu acesta.

„Depinde in mod specific ce ar dori (Putin) sa vorbim”, a completat Biden, adaugand ca daca presedintele rus ar dori sa discute despre Brittney Griner (baschetbalista americana incarcerata in Rusia pentru posesie de droguri), atunci el ar fi deschis fata de o astfel de discutie. Dar „nu vad vreo ratiune de a ma intalni cu el acum”, a spus direct liderul de la Casa Alba.

Intrebat despre aceste remarci ale lui Biden, consilierul lui Putin a raspuns: „Ceea ce pot spune este ca noi, Rusia, nu renuntam niciodata la negocieri, si nici la vreunul dintre contactele internationale utile”. „Niciodata nu respingem o mana intinsa. Dar daca simtim sau intelegem ca un partener nu doreste sa se intalneasca cu noi dintr-un motiv sau altul, atunci noi nu ne impunem”, a adaugat Iuri Usakov.

blank