Culinar

Purcel de lapte la tavă

Purcel de lapte la tavă

blankIngrediente: un purcel de lapte (3-4 kg), 150 g untură, 3-4 căţei de usturoi, 4 mere, 2 gutui, cimbru, sare, piper.

Mod de preparare: după ce am pârlit purcelul, se spală freacă bine cu mălai şi sare şi se spală de mai multe ori cu apă rece şi se usucă cu prosoape absorbante. Se freacă cu cimbru şi mujdei de usturoi pe interior şi pe exterior şi se aşază într-o tavă. În gură se pune un măr. În tavă se pune o jumătate de ceaşcă de apă, grăsimea, felii de mere şi gutui. Se bagă la cuptor, la foc potrivit şi din când în când se mai scoate tava şi se unge purcelul cu sosul din tavă până când capătă o crustă crocantă şi aurie.

La masă se serveşte întreg, pe un platou alături de murături asortate, iar ca garnitură – cartofi de diferite feluri.

blank