Pui Umplut
400 g ciuperci proaspete
100 g nuci
1 ceşcuţă cu vin alb
1 mar
1 lingură cu unt
1 ciorchine de strugure
1 rodie ,salvie ,ulei de măsline ,sare ,piper
Mod de preparare
Spălaţi puiul, ungeţi cu ulei de măsline şi condimentaţi pe toate părţile cu sare şi piper. În interior, ungeţi cu untul de arahide.
Separat, rumeniţi puţin nucile în cuptor. Curăţaţi ciupercile, tăiaţi în felii potrivit de groase, după care le căliţi în ulei. Lăsaţi să scadă bine şi la final puneţi nucile.
Aşezaţi puiul într-o tavă. Puneţi în interior mărul întreg şi umpleţi puiul cu ciupercile amestecate cu nucile.
Stropiţi cu puţin vin şi lăsaţi la cuptor, la foc moderat, mai bine de o oră. Din când în când, ungeţi cu sosul format în tavă. Decoraţi cu boabe de strugure, rodie şi frunze de salvie.