Culinar

Pui cu roșii

Pui cu roșii

Pui cu roșii
Sursa Foto:http://dulceatadetrandafiri.blogspot.ro/

Ingrediente: 800 g pui, 400g ceapă, 1 kg roșii, 100 ml ulei, 300 g zeamă carne, 100g smântână, sare, piper, pătrunjel

Mod de preparare: Puiul curățat și tranșat se pudrează cu sare și piper, se tăvălește prin făină și se prăjește în uleiul încins, după care se scoate pe o farfurie. Ceapa curățată, spălată și curățată și tăiată mărunt se înăbușe în grăsimea rămasă de la puiul prăjit, după care se adaugă făina (rumenindu-se ușor) și se stinge cu zeamă de carne sau apă. Se pun bucățile de pui și roșiile curățate de pieliță și se lasă să fiarbă o jumătate de oră. Se servește cu smântână și pătrunjel verde tocat mărunt.

blank