CEx al PSD are loc marți la Parlament, de la ora 17.00, ședință în care social-democrații vor decide noile propuneri pentru Dezvoltare și Transporturi, după ce Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici și-au retras candidatura, în urma refuzurilor repetate ale lui Klaus Iohannis de a îi numi în funcții.

„Mâine seară (marți – n.r.), la ora 17.00 vom avea CEx. Punctul principal în reprezintă propunerile de miniștri cu care o să vină doamna premier. O să le adoptăm în CEx și apoi va spune despre ce e vorba. Eu știu că doamna premier a și sunat de foarte multe ori, a și trimis foarte multe adrese. Din ce am înțeles eu de acolo nu mai vin adrese semnate de președinte, ci doar de șefa de protocol”, a declarat Liviu Dragnea, luni, la Parlament, conform Mediafax.

La rândul ei, Viorica Dăncilă a anunțat că îi va trimite marți șefului statului noile nominalizării pentru ministerele Dezvoltării și Transporturilor. Premierul a confirmat că i-a trimis șefului statului o scrisoare în care îl informa despre retragerea candidaturii lui Mircea Drăghici.

„Am trimis o scrisoare către domnul președinte Klaus Iohannis în care am retras propunerea doar pentru Mircea Drăghici, pentru că așa cum știți pentru doamna Olguța Vasilescu a venit refuzul din partea președintelui. A trecut o perioadă foarte mare în care avem două portofolii fără miniștri titulari și am considerat că este foarte important să venim cu propuneri noi, pentru că nu mai putem aștepta încă un răspuns în ceea ce-l privește pe Mircea Drăghici, pentru că depășim perioada de interimat. Pe 20 februarie se vor împlini cele 45 de zile, deci trebuie să găsim o soluție. Consider că dincolo de jocurile politice, de lupta politică este important să avem miniștri titulari, să avem guvernul complet, pentru a ne putea desfășura activitatea și în țară – unde miniștri au cerințe, au speranțe justificate, dar și la nivel european, unde deținem președinția rotativă”, a explicat Dăncilă.

CEx al PSD urmează să ia decizia legat de cele două ministere în contextul în care Olguța Vasilescu a anunțat, marțea trecută, că își retrage candidatura pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării, în urma refuzului lui Klaus Iohannis de a o numi. La patru zile distanță și Mircea Drăghici a spus că îşi va retrage candidatura pentru portofoliul Transporturi, în contextul în care șeful statului nu a dat niciun răspuns în legătură cu nominalizarea sa în funcţie.

Cei doi social-democrați au fost propuși pentru portofoliile Dezvoltare și Transporturi, încă de la jumătatea lunii noiembrie a anului trecut, în urma unei decizii luate în CEx al PSD.