PSD și USR, frați de populism
Featured, Politic

PSD și USR, frați de populism: Minciunile legate de pensia specială a parlamentarilor

PSD și USR, frați de populism: Vă putem da explicatia pentru care gestul lui Marcel Ciolacu și Dan Barna de a demisiona înaintea finalizării mandatelor de parlamentari este o dovadă de populism.

Nu se pierde nici o pensie specială. Repetăm, demisia înaintea încheierii mandatului nu are niciun efect juridic, demisia nu echivalează cu pierderea pensiei speciale.

Potrivit Legii 96/2006 privind statutul senatorilor și deputaților cuantumul pensiei speciale va fi același dacă:

1. persoana în cauză are vârsta de pensionare;

2. Depune cerere în acest sens (e un drept, nu o obligație; dacă nu ceri, nu beneficiezi);

3. Să nu fie reales pentru un nou mandat, caz în care nu se acordă indemnizație, deci beneficiază numai cei care nu mai candidează, cei care candidează pentru un nou mandat și sunt realeși nu beneficiază.

Textul actual al art.49 să fie în vigoare la data la care persoana în cauză împlinește vârsta de pensionare.

Concluzia: Dacă vroiau într-adevăr să renunțe la pensia specială, Ciolacu și Barna își uneau forțele și abrogau textul de lege mai sus menționat și atunci nu mai beneficia nimeni de pensie specială!

Deci, soluția corectă, nu cea propagandistică, este abrogarea art.49 din Legea 96/2006.

Singurii care nu beneficiază cu adevărat sunt cei menționați în art.50. Dar nu este cazul…

În al doilea rând, Marcel Ciolacu este inițiator al legii 357/2015 – legea care introduce pensiile speciale ale parlamentarilor. Marcel Ciolacu nu ne arată tot adevărul atunci când spune că și-a dat demisia în 2016, în ultima zi de mandat.

PSD și USR, frați de populism: Plenul Camerei Deputaților nu a mai luat act de demisia sa și nu a mai adoptat o hotărâre de încetare a mandatului, așa cum prevede Regulamentul Camerei Deputaților.

Acel mandat a fost încheiat prin întrunirea noului Parlament și depunerea jurământului de către parlamentarii nou aleși. Deci, Marcel Ciolacu beneficiază de un mandat complet de parlamentar, în ciuda declarațiilor publice pe care le face.


blank