Actualitate

PSD pregătește insolvența pentru TVR

Vesnica problema a celor aflati la guvernare: situatia TVR, institutie care si-a tot pierdut in timp din oamenii de valoare, din credibilitate si care a fost invadata de tot felul de indivizi pusi pe capatuiala. Deși în Parlament totul este blocat și pare să rămână așa pentru mult de acum înainte în ce privește situația TVR, PSD-ul nu se lasă și pregătește bomba pentru TVR. Televiziunea Națională va fi băgată în insolvență și dată pe mâna unui om care s-a mai ocupat de astfel de proceduri cu succes susțin unii. Prin urmare a apărut în discuție numele avocatului Remus Borza, care ar putea fi nominalizat la conducerea TVR, după cum arată surse din PSD citate de evz.ro. În ultimii ani, controversatul  avocat a reușit să aducă Hidroelectrica pe profit, după ce compania a intrat în insolvență.
tvr-1
 
„Numele lui Remus Borza la conducerea TVR s-a vehiculat şi în urmă cu un an. Avocatul a avut o discuție cu un membru din fostul Consiliu de Administrație. Nu s-a ajuns la nicio concluzie (CA). Ca şi în alte țări, TVR este un serviciu public care funcționează în baza unei legi organice şi insolvența nu se poate aplica în acest caz. Ar trebui schimbată legea”, ne-a declarat Sorin Rada, preşedinte TV-R SIND. Scenariul că Borza ar veni la conducerea TVR nu a fost confirmat, dar nici infirmat de Remus Borza. „Asta a circulat pe surse inclusiv anul trecut. Nu pot să confirm, nici să infirm. În orice zvon există și un sâmbure de adevăr”, a declarat Remus Borza.
 
SRTv a încheiat  anul 2014 cu o pierdere de 81,5 milioane de lei, în condițiile în care TVR a avut, anul trecut, venituri totale de 544,2 milioane de lei şi cheltuieli totale de 625,8 milioane de lei, potrivit cifrelor furnizate de reprezentanții instituției. La sfârşitul lui 2014, datoriile totale erau de 700 de milioane de lei, dintre care 440 de milioane de lei la bugetul de stat. În momentul în care s-a declanşat insolvența, orice executare silită se suspendă şi orice presiune cu privire la plata imediată a creanțelor este suspendată. Acest lucru înseamnă că firma ajunge la un moment zero în care are timp să îşi poată reorganiza activitatea.
 
TVR se afla de ani de zile intr-un impas din care nu poate iesi. S-au facut concedieri pe baza de evaluari, iar acum institutia din Calea Dorobanti se confrunta cu un val de procese intentate de cei care au fost concediati. Unii dintre ei au si castigat si au revenit la serviciu, urmand a-si recupera salariile pentru perioada cat au fost trimisi acasa. Altii inca se lupta in instanta cu TVR si spera sa isi poata face dreptate, cu atat mai mult cu cat faza de evaluare a fost mai mult o poveste pentru copii mici decat un examen serios pentru angajatii TVR.
 
Pe de alta parfte, Remus Borza are si el problemele sale. Astfel, in ciuda succesului de la Hidroelectrica, Borza a fost condamnat la un an de închisoare, cu suspendare. Avocatul a fost găsit vinovat de conflict de interese pentru că firma de insolvență deținută de el, Euro Insol, administratorul judiciar al Hidrolectrica, a încheiat contracte de asistență juridică cu casa de avocatură la care Borza era asociat. În plus, în februarie 2015, Curtea Constituțională a României a declarat neconstituționale toate concedierile de urgență, facute de administratorul judiciar, Remus Borza, la Hidroelectrica, după deschiderea procesului de insolvență. În urma intrării Hidroelectrica în insolvență, au fost făcute sute de concedieri.
blank