Liderul PSD Liviu Dragnea și-a reluat în forță turneul prin filialele partidului și a făcut, joi, o baie de mulțime în localitatea Dumbrăveni (județul Suceava), simpatizanții formațiunii spunându-i să fie ‘tare, tare’ și să-l ‘rezolve pe mârlanul de Lazăr’. Un tânăr l-a întâmpinat în lacrimi, iar liderul județean PSD l-a rugat să-și anunțe candidatura la prezidențiale. Liderul social-democrat a avut și o reacție nervoasă la adresa unui critic, căruia i-a spus că „nimic ești tu” după ce bărbatul a spus că PSD nu a făcut nimic.

„Dle Dragnea, să fiți tare! Tare, tare!”, i-a transmis o femeie lui Dragnea, în baia de mulțime.

„Sunt tare, doamnă”, i-a răspuns liderul PSD.

„Să-l rezolvați pe mârlanul ăsta de Lazăr. 270 de milioane pensie și a băgat oameni la pușcărie? Să facă el 30 de ani de pușcărie”, i-a mai transmis un simpatizant PSD, lui Dragnea. Liderul social-democrat s-a amuzat de îndemnul primit.

În sala de festivități, un tânăr în lacrimi s-a dus să-l salute pe Dragnea și liderul PSD l-a îmbrățișat.

„Nu cedez, dragul meu, nu cedez, nu cedez absolut deloc. Nu mai plange si fii curajos, așa cum suntem noi, pentru ca puterea Romaniei este in noi, in romani. Niciun strain nu va muri de grija Romaniei. Noi suntem antieuropeni daca vrem mai bine pentru România?”, i s-a adresat ulterior liderul PSD.

„Salut revenirea pe pamantul stramosesc al dlui Liviu Dragnea, presedintele PSD”, a spus liderul PSD Suceava, Ioan Stan.

Acesta i-a promis lui Dragnea „brațul” sucevenilor în cursa pentru Cotroceni și l-a rugat să-i anunțe că va candida la prezidențiale.

„Dle presedinte, prezenta dvs azi aici si de cate ori ati fost, a fost bun prilej sa trimitem intregului spectru politic adevarate mesaje. De fiecare data ne-ati sprijinit, am devenit mai puternici. Dle presedinte, programul de guvernare il ducem la bun sfarsit in frunte cu dvs. Imi asum raspunderea dle presedinte sa zic azi aici ca prezenta dvs la intalnirea cu sucevenii ne-a marcat viata. Politica. Vrem sa plecam de aici cu un mesaj foarte puternic din partea dvs. PSD a fost, este si va fi cel mai mare partid si cel mai puternic. Nu este posibil ca acest partid sa nu aiba un candidat penru presedintia Romaniei. Asa ca, dle presedinte, va rugam sa ne spuneti ca v-ati decis sa fiti candidatul nostru la presedintia Romaniei”, a spus Ioan Stan.
Dragnea nu a răspuns, în timp ce Codrin Ștefănescu, secretarul general al partidului, întreținea din gesturi audiența pe care o îndemna să scandeze mai tare `PSD, PSD!”.

„Va rog sa va bizuiti pe mintea si pe bratul sucevenilor. Dumnezeu sa ne ajute”, i-au mai transmis PSD-iștii lui Dragnea.

Liderul PSD le-a spus că o să-i anunțe ce decizie a luat după alegerile europarlamentare.

Primarul din localitate l-a asigurat pe Dragnea că PSD-iștii vor fi alături de el „până la sfârșit”. „Nu stim cand va fi sfarsitul, dar vom fi pana la sfarsit”, a spus edilul.

În timpul mitingului, un participant a spus ca PSD nu a facut nimic.

„Nimic esti tu! Ti-o spun direct, mincinosule!”, i-a răspuns Dragnea, după care liderul PSD a enumerat obiective din programul de guvrnare.