Codrin Ștefănescu
Featured, Politic

PSD îşi alege noua conducere. Codrin Ștefănescu anunţă că îl susţine pe Eugen Teodorovici

Fostul secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu, unul dintre principalii colaboratori ai lui Liviu Dragnea, anunță pe Facebook pe cine susține la șefia partidului. Contestatar al echipei Ciolacu-Stănescu, acesta spune că îl susține pentru funcția de președinte al PSD pe Eugen Teodorovici. 

„Sper să devină noul președinte al PSD! Sper să-și facă o echipă de oameni curajosi și hotărâți! Fără academii secrete, fără blaturi, fără ordine primite de la adversari. Și cred că este datoria tuturor membrilor PSD să-și recupereze partidul! Sper ca acest mesaj să fie bine înțeles de către parlamentarii, președinții de organizații, primarii și activiștii PSD! Pentru că datorăm acest lucru tuturor celor care ne-au votat și au încredere în noi. Eu te susțin, Eugen Orlando Teodorovici! Și sper că mulți îmi vor urma exemplul începând de azi!”, scrie Codrin Ștefănescu.

Fostul ministru al Finanțelor nu a anunțat încă oficial dacă va candida pentru funcția de președinte la Congresul PSD împotriva lui Marcel Ciolacu, însă a dat de înțeles că ar putea să intre în competiția internă.

Teodorovici a contestat în repetate rânduri actuala conducere a partidului care l-a îndepărtat din funcția de președinte executiv după alegerile prezidențiale de anul trecut.

În echipa lui Eugen Teodorovici s-ar putea regăsi și Viorica Dăncilă, cu care acesta are o relația apropiată. Și Viorica Dăncilă l-a criticat pe Marcel Ciolacu, căruia i-a cerut demisia din fruntea partidului.

„Dragi colegi, Văd ca exista niște colegi din PSD, Dancilă, Teodorovici, Ștefănescu și Caprar care vor sa destabilizeze partidul și sa ne facă rău. Și au ieșit public cu declarații sponsorizate pe Facebook exact în ziua în care a ieșit și Iohannis violent împotriva PSD. Nu mi se pare o întâmplare. Adversarul nostru este in exterior. Și trebuie sa rămână așa. Din partea mea Marcel are toată susținerea. Și voi face și asta public”, le transmitea Paul Stănescu colegilor din partid, după atacurile Vioricăi Dăncilă.

Până acum, pentru șefia PSD și-a anunțat intenția de a candida doar Marcel Ciolacu. Fostul premier Sorin Grindeanu a declarat presei că nu candidează pentru funcția de președinte al partidului, deși numele său era vehiculat în rândul social democraților.

Congresul extraordinar ar putea avea loc în iunie sau iulie, în funcție de evoluția pandemiei.