Nu au trecut nici 10 minute de la desemnarea lui Florin Cîțu ca premier propus de președintele Iohannis și adversarul său de notorietate din PSD, fostul ministru de Finanțe Eugen Teodorovici, a lansat un atac furibund pe Facebook împotriva lui Cîțu.

Este o decizie batjocoritoare, o insultă, cea mai mare țeapă dată românilor de la Traian Băsescu încoace – a scris fostul ministru PSD-ist al Finanțelor Eugen Teodorovici după ce președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Florin Cîțu ca șef al viitorului Guvern.

„Suntem din nou în fața unei decizii despre care, dacă nu aș fi convins că este deja de natură să afecteze interesul statului, aș putea să spun că frizează absurdul”, a scris Teodorovici pe pagina sa de Facebook.

„Continuând demersurile cu care ne-a obișnuit președintele Iohannis în direcția atingerii „normalității” promise, iată-ne puși în fața unei alte decizii batjocoritoare la adresa poporului român. După decizia de a-l desemna pentru a doua oară pe Orban, sfidând orice fel de argumente constituționale, morale și politice, dovedind cea mai grosolană lipsă de respect față de forul legislativ al statului și implicit față de reprezentanții aleși ai poporului român, suntem din nou în fața unei decizii despre care, dacă nu aș fi convins că este deja de natură să afecteze interesul statului, aș putea să spun că frizează absurdul”, a scris Eugen Teodorovici, imediat după anunțul președintelui.

Cine este Florin Cîțu, „premierul de sacrificiu” al președintelui Iohannis
Potrivit lui Teodorovici, desemnarea lui Florin Cîțu este „o glumă proastă, o insultă la adresa românilor”.

„Propunerea PNL ca variantă de premier în persoana lui Vasile Cîțu nu poate fi considerată nici măcar o glumă proastă, ci, mai degrabă, o insultă la adresa românilor. Cel mai penibil premier este înlocuit de cel mai penibil ministru de finanțe și cel mai penibil liberal”, a continuat Eugen Teodorovici.