Social-democratii (PSD) a emis joi un comunicat referitor la cazul documentului cu antetul guvernului în care erau detaliate pentru membrii PNL susţinători ai lui Florin Cîţu metodele şi liniile de campanie electorală în vederea alegerilor din interiorul partidului, programate pe 25 septembrie.

Social-democratii (PSD) numesc cazul „Cîţugate” şi susţin că fapta premierului se înscrie în sfera penală, iar preşedintele Iohannis, pentru că a girat guvernul Cîţu şi nu se implică în acest scandal, este considerat complice de rivalii politici.

„Lipsa de reacție a președintelui Iohannis în scandalul „Cîțugate” îl face complice la culpa premierului

PSD solicită președintelui Klaus Iohannis să își întrerupă concediul pentru a interveni în scandalul „CÎȚUGATE” referitor la utilizarea ilegală a resurselor umane și financiare ale Guvernului în campania electorală a premierului Florin Cîțu pentru șefia PNL.

Având în vedere că această acțiune se circumscrie infracțiunii de corupție prevăzută la art. 13 din Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție, lipsa unei reacții din partea președintelui Iohannis, care a girat personal Guvernul Cîțu, îl face complice la această culpă morală și legală și îi anulează discursul său anterior prin care condamna public corupția la nivel înalt.

Este evident că premierul a cunoscut conținutul punctajului politic enunțat sub sigla Cancelariei sale și a aprobat transmiterea către liderii politici ai PNL. Logica elementară spune că, dacă numele premierului și antetul Guvernului ar fi fost folosite fără știrea sa în scop politic, reacția firească ar fi fost de a dispune o acțiune de control intern pentru identificarea și sancționarea persoanelor responsabile.

De asemenea, postările pe rețelele sociale și declarațiile publice ale liderilor PNL menționați în scrisoare au urmat cu acuratețe indicațiile din documentul transmis de la Guvern, ceea ce confirmă autenticitatea acestuia.

Mai mult, chiar dacă documentul nu a fost înregistrat la Registratura Cancelariei Prim-Ministrului, detaliile informatice care se regăsesc în structura fișierului confirmă faptul că a fost transmis de la Guvern, de către un angajat al acestei instituții care este plătit din bani publici.”, scrie în comunicatul trimis de Biroul de Presă al PSD.

psd

PSD acuză Guvernul de subminarea economiei naţionale
Partidul Social Democrat susţine că Guvernul este vinovat de ”subminarea” economiei naţionale, pentru că România nu va primi, în acest an, ”niciun euro” din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„Zero euro din PNRR în 2021! PSD a avut dreptate! România nu va primi niciun euro din PNRR în acest an! România nu se poate baza pentru finanţarea deficitului uriaş pe avansul de 1,3 miliarde de euro din PNRR”, afirmă social-democraţii, într-un mesaj postat, joi, pe Facebook.

Potrivit PSD, România va pierde pierde un an pentru contractarea proiectelor.

„Autostrada Moldovei devine un vis spulberat de incompetenţa guvernanţilor păstoriţi de Florin Cîţu! Şi mai grav, întreg capitolul Energie – coordonat de liberalul Virgil Popescu – trebuie refăcut. Comisia Europeană a respins categoric atribuirea directă a sutelor de milioane de euro către sponsorii de partid ai puterii. Vicepremierul Dan Barna, şeful lui Cristian Ghinea – principalul responsabil pentru eşecurile repetate privind PNRR-ul – a fost nevoit să accepte evidenţa şi să dea dreptate PSD. Este de-a dreptul criminal că România e nevoită să împrumute alte miliarde de euro şi să plătească dobânzi grele pentru a suplini absenţa avansului din PNRR! Domnilor guvernanţi, sunteţi vinovaţi de subminarea economiei naţionale!”, transmit social-democraţii.