Partidul Social Democrat (PSD) a postat pe Facebook un grafic al Institutului Național de Statistică (INS) ce ilustrează inflația României în perioada 2007-2021 și cere guvernului Cîțu să „coboare în lumea reală”.

PSD susține că în primele luni ale anului 2021 a s-au înregistrat „cele mai mari creșteri de prețuri din ultimii 13 ani”.

„PSD somează guvernul Cîțu și pe liderii coaliției de guvernare să coboare în lumea reală! Și să dea dovadă de măcar o fărâmă de umanitate și să ia decizii de urgență prin care să-i ajute pe cei care nu mai pot/nu vor mai putea să facă față scumpirilor.

Este imperios necesară adoptarea legii consumatorului vulnerabil și #PSD insistă ca acest proiect să fie înscris pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare a Camerei Deputaților care urmează să fie convocată.

PSD a avertizat că liberalizarea pieței energiei, fără pregătirile necesare, naște monștri. A avut dreptate, încă o dată!

Toate prețurile cresc nestăvilit și lovesc în puterea de cumpărare, ca urmare a sarabandei de scumpiri din zona utilităților esențiale- energie electrică, gaz, combustibil.

Ce se întâmplă acum arată cât de toxică, nocivă și ticăloasă este actuala guvernare!”, a transmis PSD.