Bugetul de stat nu se rezumă la finanțarea partidelor politice, spun oficialii PSD după atacul lui Klaus Iohannis și îl acuză pe președinte că vrea ca bugetul să rămână cât mai mult timp nepromulgat. “Iohannis minte”, se spune într-o postare pe Facebook a social-democraților.

Bugetul adoptat de Parlament săptămâna trecută și trimis acum de Iohannis la CCR este un “buget pentru români” a declarat Liviu Pop, fostul ministru al Educației la Realitatea TV.

“Proiectul de buget pentru anul acesta exact în aceste coordonate se încadrează: infrastructură, sănătate și educație”, spune Pop.

La întrebarea “Câți bani a primit PSD” de la bugetul de stat pentru anul în curs, Liviu Pop a răspuns evaziv: 40% din sumă, deoarece restul au primit PNL, USR, UDMR etc.

“Dacă bugetul se rezumă la finanțarea partidelor, sigur nu suntem compatibili cu președintele”, spune Liviu Pop.

Iohannis a mai acuzat alianța PSD-ALDE că a tăiat cu 1 miliard de lei bugetul administrațiilor locale.

“Bugetele locale sunt mai mari decât anul trecut. Iohannis vrea să nu se aprobe bugetul. Să fie cat mai multe luni cu cheltuielile de anul trecut. Stai pe loc cu 100 de mld cu intenția clară ca la sfârșitul anului să nu fie cheltuieli. Și îl parafrazez: fraierii să ramână cu banii necheltuiți. Iohannis își dorește ca România să rămână fraieră”, a spus Liviu Pop.

Mesajul PSD pe pagina de Facebook:

“IOHANNIS MINTE! Tot ce a spus despre bugetul propus de PSD+ALDE este o minciună! Azi nu a vorbit președintele României, ci președintele PNL aflat în campanie electorală prezidențială. Iohannis Bețe-n Roate nu vrea ca economia națională să meargă bine în Guvernarea PSD. Este hotărât să-i facă pe români să sufere, doar pentru a putea da vina pe PSD la viitoarele alegeri prezidențiale. Dacă bugetul propus de PSD+ALDE nu este bun, cum a putut Iohannis să aprobe bugetul Guvernului Cioloș care prevedea cu 10 miliarde mai puțin la Educație, cu 16 miliarde mai puțin la Sănătate și cu 10 miliarde mai puțin pentru comunitățile locale! Este o minciună că autoritățile locale ar fi primit mai puțin cu 1 miliard față de anul trecut! Au primit cu 4,6 miliarde în plus! Este o minciună sfruntată că bugetul pentru partide a crescut de 20 de ori, a crescut de 1,6 ori, inclusiv pentru partidul lui Iohannis. PNL a fost cel care a cerut în Parlament majorarea banilor pentru partide și același Iohannis a promulgat legea fără obiecții. Este o minciună că Educația e subfinanțată! În 2019, Educația a primit cel mai mare buget din istorie: 31,2 miliarde lei, față de numai 21,6 în „Guvernul lui Iohannis”. Motivul real pentru care Iohannis nu a aprobat bugetul este că PSD a tăiat bani de la serviciile secrete și i-a alocat pentru educația și sănătatea copiilor din România!”, scrie PSD pe pagina de Facebook.