PSD a transmis, miercuri, pe Facebook, că acuzațiile lansate de liberali privind pregătirea fraudării alegerilor prin promovarea la șefia AEP a deputatului Mircea Drăghici reprezintă o „acțiune iresponsabilă” și „o scuză anticipată pentru viitoarele eșecuri electorale”.

„PNL se scuză anticipat pentru viitoarele eșecuri electorale. PSD solicită reprezentanților PNL să înceteze imediat difuzarea de informații mincinoase privind candidatura domnului Mircea Drăghici pentru funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente. Mircea Drăghici a lucrat îndeaproape cu instituțiile responsabile la realizarea cadrului legal actual privind finanțarea partidelor politice din România, prin care s-a pus capăt influențelor grupurilor de interese obscure în finanțarea campaniilor electorale, iar activitatea sa a fost recunoscută inclusiv de GRECO. Legea finanțării partidelor politice elaborată de Mircea Drăghici a întrunit unanimitate în Comisia Parlamentară de Cod Electoral – în care au fost reprezentate toate partidele politice – și a fost votată aproape în unanimitate în Parlament. Astfel, printr-o legislație clară și transparentă, toți candidații și-au putut recupera cheltuielile electorale, scoțând astfel partidele de sub influența finanțărilor dubioase și a intereselor grupurilor financiare”, a scris PSD pe Facebook.

„Amintim că PNL a fost și este investigat pentru presupuse fraude fiscale în legătură cu alegerile parlamentare din 2016. De asemenea, PNL a avut probleme mari cu decontarea sumelor cheltuite la parlamentare, conform rapoartelor întocmite de instituțiile abilitate. Contrar celor afirmate în comunicatul emis de PNL, nu există nicio cercetare în desfășurare, care să îl vizeze in personam pe domnul Mircea Drăghici. Prin urmare, nu există absolut niciun motiv obiectiv pentru lansarea acestui tip de acuzații la adresa lui Mircea Drăghici, bazate doar pe speculații cu caracter denigrator și propagandistic, menite să zdruncine încrederea în procesul electoral. Este o acțiune iresponsabilă din partea PNL și, cel mai probabil, o scuză anticipată pentru viitoarele eșecuri electorale”, a adăugat formațiunea.

Liberalii au apreciat, miercuri, că nominalizarea deputatului Mircea Drăghici la şefia Autorităţii Electorale Permanente arată intenţia fraudării alegerilor de către PSD.

“Nominalizarea lui Mircea Drăghici de către Partidul Social Democrat pentru a ocupa poziţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente nu reprezintă altceva decât confirmarea faptului că intenţia reală a lui Liviu Dragnea este de a frauda următoarele rânduri de alegeri din România. Este inacceptabil ca persoana care a fost condamnată penal definitiv tocmai pentru fraude electorale să fie aceeaşi care girează numirea unui nou şef al AEP. În condiţiile în care în următorii 2 ani de zile în România se vor desfăşura 4 scrutine electorale generale, prin propunerea făcută PSD transmite un mesaj clar tuturor competitorilor că actuala coaliţie de guvernare nu intenţionează să garanteze alegeri libere şi corecte”, se arată într-un comunicat al PNL transmis, miercuri, AGERPRES.

Liberalii precizează că Mircea Drăghici, trezorierul PSD, este acuzat că a deturnat subvenţiile primite de partid de la stat şi le-a folosit în interes personal pentru bolizi de lux, pentru chirii lunare de 19.000 de euro şi contracte de 1,8 milioane lei în beneficiul soţiei pentru cheltuieli de publicitate.

“Dincolo de faptul că domnia sa se află într-un grav conflict de interese în raport cu aceste fapte care nu au fost elucidate nici până la acest moment, reprezintă o contradicţie în termeni ideea de a-l propune pe Mircea Drăghici să vegheze la corectitudinea desfăşurării alegerilor”, susţin liberalii.