Social, Stiri

PROXENEȚII CU BURSĂ SOCIALĂ care RĂPEAU MINORE. Fetele erau BĂTUTE, VIOLATE și obligate să se prostitueze

Patru tineri din municipiul Roman, județul Neamț au pus la cale o adevărată rețea de racolare a fetelor de pe raza a două județe: Iași și Neamț. Aceștia luau cu forța tinere minore care erau luate cu forța, bătute, violate și obligate să se prostitueze. Șansa tinerelor a fost că ofițerii de la Crimă Organizată Iași și procurorii DIICOT au luat urma celor patru și au reușit să pună mâna pe ei. Trei dintre aceştia, Tiberiu Radu Fănică, Gabriel Romeo Năstasă şi Daniel Constantin Lefter au fost arestaţi pentru 30 de zile de Tribunalul Iaşi, în cursul zilei de joi, 29 octombrie. Romeo Năstasă și Tiberiu Radu Fănică figurează pe listele beneficiarilor de ajutor social alocat de Ministerul Educației Naționale,prin programul „Bani de liceu”, pe vremea când aceștia frecventau liceul, în Roman.

fete-rapite-465x390

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) –  Serviciul Teritorial Iași împreună cu polițiștii din cadrul B.C.C.O. Iași au destructurat un grup infracțional organizat specializat în traficul de minori în scopul exploatării sexuale.

Grupul era format din  mai multe persoane din Municipiul Roman, județul Neamț, printre care Tiberiu Radu Fănică (25 de ani), Gabriel Romeo Năstasă (25 de ani) şi Daniel Constantin Lefter (26 de ani) și I.I. (25 de ani).

Ancheta DIICOT a scos la iveală fapte de o cruzime de neimaginat. Tinerii recrutau, prin violență,  minore de pe raza județelor Iași și Neamț. Tinerele răpite erau transportate pe raza Municipiului Roman unde erau violate și exploatate sexual. Apoi, membrii grupării le căutau clienți și le obliga pe fete să întrețină relații sexuale contra cost.

Coșmarul fetelor s-a terminat marți, 28 octombrie 2014. Atunci, procurorii DIICOT- ST Iași împreună cu polițiștii din cadrul B.C.C.O. Iași  au efectuat  șase percheziții pe raza județului Neamț, la locuințele membrilor grupării. Au fost puse în executare și cinci mandate de aducere.

În urma administrării probatoriului, procurorii DIICOT – ST Iași au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a lui Tiberiu Radu, Gabriel Năstasă şi Daniel Lefter pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori, viol și lipsire de libertate, fapte prev. și ped. de art. 367, 211, 218 și 205 NCP.

Procurorii DIICOT – ST Iași au solicitat, miercuri, Tribunalului Iași arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor trei.

Judecătorul de drepturi și libertăți a admis solicitarea DIICOT și a dispus emiterea mandatelor de arestare preventivă.

Suportul tehnic și de specialitate în acest caz a fost asigurat de structurile teritoriale din Neamț și Iași ale Departamentului de Informații și Protecție Internă și, respectiv, Direcției Operațiuni Speciale.

La acțiuni au participat  şi lucrători ai Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.