Lumea Justiției prezintă un nou protocol: de data aceasta, unul semnat între Uniunea Națională a Barourilor din România, Parchetul General și Înalta Curte de Casație și Justiție. 

Conform documentului UNBR, Protocolul de colaborare a fost semnat la data de 14 iulie 2011 și viza necesitatea stabilirii unei colaborări între instituțiile din sistemul judiciar în vederea implementării noilor Coduri, relatează luju.ro, care publică documentul în integralitate.

Documentul este semnat de Procurorul General al României de la acea data, Laura Codruța Kovesi, președintele UNBR, avocatul Gheorghe Florea și fostul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, președintele CSM, Horatius Dumbravă, șefa ÎCCJ, Livia Stanciu, președintele Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România, Dumitru Viorel Mănescu, și președintele Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești, Marius Crafcenco.

Scrisoarea de însoțire a protocolului 

Alăturat protocolului de cooperare pentru implementarea noilor Coduri se găsește și o scrisoare de însoțire a protocolului, semnată de fostul ministru al Justiției Cătălin Predoiu, în care este salutată inițiativă semnării protocolului “pentru punerea în aplicare a noilor Coduri fundamentale ale României și bunele intenții exprimate prin prevederile protocolului”. 

Astfel, Protocolul prevedea printre altele ca semnatarii vor acorda sprijin reciproc pentru alcătuirea unor resurse de documentare în vederea folosirii lor în procesul de formare profesională referitor la noile instituții juridice din Coduri, precum și pentru organizarea de seminarii comune de formare pentru practicienii Dreptului.