Proteste
International

Proteste violente la Bruxelles împotriva restricțiilor Covid

Proteste violente. Mii de oameni au ieșit în stradă la proteste împotriva restricțiilor Covid, la Bruxelles. Acestea au devenit violente, iar autoritățile au fost nevoite să folosească forța pentru a-i îndepărta pe manifestanți.

Protestatarii furiioși aruncau cu pietre și artificii spre polițiști. Inițial, au mărșăluit pașnic prin centrul capitalei belgiene până în cartierul care găzduiește sediul instituțiilor Uniunii Europene. Acolo demonstrația și-a atins punctul final.

Proteste în cartierul UE, un grup de protestatari purtând glugă negagră și scandând „liberte” (libertate) a început să arunce cu pietre în poliție. Autoritățile au folosit atunci gaze lacrimogene și tunuri cu apă, potrivit filmărilor și rapoartelor jurnaliştilor Reuters.

În cartierul UE, un grup de protestatari purtând glugă negagră și scandând „liberte” (libertate) a început să arunce cu pietre în poliție. Autoritățile au folosit atunci gaze lacrimogene și tunuri cu apă, potrivit filmărilor și rapoartelor jurnaliştilor Reuters.

Manifestanții protestau împotriva regulilor impuse în octombrie, care obligă oamenii să prezinte permise COVID-19 pentru a accesa baruri și restaurante. Protestul a urmat noilor măsuri anunțate vineri pentru a reduce una dintre cele mai mari rate de infecție din Europa. Masca de protecție este obligatorie pentru copii, mai ales la școală. De asemenea, vacanțele elevilor au fost prelungite.

„Nu suport discriminarea sub nicio formă, iar acum există permisul de vaccin care este discriminatoriu, sancțiunile pentru îngrijitorii (nevaccinați) care sunt și discriminatorii, există vaccinarea obligatorie care se îndreaptă spre noi.”, a spus un protestatar.

La sfârșitul lunii noiembrie, un număr mult mai mare de manifestanți s-au ciocnit violent cu poliția de la Bruxelles. Acest lucru a dus la zeci de arestări, răni în rândul ofițerilor de poliție și daune materiale pe scară largă.