Proteste masive
International

Proteste masive în Austria după impunerea carantinei generale, inclusiv pentru cei vaccinați

Proteste masive. Austriecii supărați pe guvern pentru reimpunerea unei blocări complete în țară au ieșit în stradă în semn de protest. Protestatarii au ieșit sâmbătă în stradă în Austria, la o zi după ce guvernul a anunțat că închide țara.

Proteste masive în Austria prima țară europeană care a reimpus o blocare completă pentru COVID. De asemenea, guvernul a făcut vaccinurile obligatorii pentru cetățeni din februarie 2022, scrie dw.com.

Regulile stricte au provocat furie în rândul unor secțiuni ale populației, liderul Partidului de extremă dreapta pentru Libertatea Austriei (FPÖ) – care este în prezent diagnosticat cu COVID – declarând că regulile pun țara pe drumul spre „dictatură”.

Poliția a declarat vineri că trei tineri austrieci din Linz au recunoscut că intenționau să organizeze o ambuscadă asupra ofițerilor de poliție în timpul protestelor planificate, având în vedere nemulțumirea lor față de restricțiile mai dure. Cei doi adolescenți și un tânăr de 20 de ani au spus că intenționează să dea foc ofițerilor, a informat agenția de presă DPA.

Poliția spune că aproximativ 1.300 de ofițeri vor fi desfășurați în toată țara pentru a ține lucrurile sub control, cum ar fi asigurarea faptului că oamenii poartă măști pentru față conform cerințelor în orice moment și respectă alte linii directoare privind siguranța sănătății.

Austria a impus anterior o blocare pentru cei nevaccinati la începutul săptămânii, dar un număr tot mai mare de infecții a făcut presiuni asupra guvernului să acționeze rapid pentru a reduce răspândirea virusului.

Câteva alte țări europene, cum ar fi Germania și Țările de Jos, se confruntă, de asemenea, cu un nou val de infecții, declanșând dezbaterea dacă vaccinurile singure pot face treaba de a încetini reapariția virusului.

În Rotterdam, al doilea oraș ca mărime al Țărilor de Jos, protestele au devenit violente vineri seară, în timp ce oamenii s-au adunat împotriva planului guvernului de a impune reguli stricte.

Lockdown-ul nevaccinaților din Austria, extins către întreaga populație
Austria extinde restricțiile de tip lockdown către întreaga populație, iar vaccinarea împotriva COVID-19 va deveni obligatorie de la 1 februarie 2022, a anunțat cancelarul austriac Alexander Schallenberg, vineri, după discuțiile cu guvernatorii regionali, potrivit Euronews.

La începutul săptămânii, în Austria intrase în vigoare un lockdown valabil doar pentru persoanele nevaccinate, însă autorităție au decis oficial să extindă măsura către întreaga populație.