Restricţiile dure impuse de autorităţi i-au făcut pe români să iasă din nou la Proteste duminică seara. După ce weekendul trecut au ieşit la protest în jur de 15.000 de oameni, se pare că românii au decis să repete acţiunea.

Protest de amploare în Capitală faţă de restricţiile anti-Covid, într-o nouă zi cu număr uriaş de infectări

Restricţiile dure impuse de autorităţi i-au făcut pe români să iasă din nou la Proteste duminică seara. După ce weekendul trecut au ieşit la protest în jur de 15.000 de oameni, se pare că românii au decis să repete acţiunea.

Proteste. Oamenii au început deja să se strângă în Piaţa Universităţii încă de pe la orele 16. Românii sunt revoltați că restrictiile impuse de Raed Arafat nu dau adus schimbări în bine și că doar le sunt încălcate drepturile.

Sute de jandarmi s-au mobilizat și au împânzit străzile. Sediile ministerelor au fost încojurate de garduri, iar negociatorii fac apel la calm și la respectarea restricțiilor.

Întrebaţi pentru ce protestează, manifestanţii au răspuns că paşaportul digital verde nu ar trebui introdus în spaţiile deschise şi închise şi reclamă şi testarea şi vaccinarea anti-Covid în şcoli.

Protestatarii au decis să iasă în stradă în perioada în care în România au fost înregistrate peste 14.000 de infectări zilnice cu Covid, iar spitalele nu mai reuşesc să facă ţară numărului uriaş de pacienţi. Secţiile de Terapie Intensivă ale spitalelor din ţară nu mai au paturi libere de multe zile, iar medicii atrag atenţia că situaţia se va înrăutăţi şi sistemul medical va intra în colaps.

Peste 10.000 de infectări cu COVID în ultimele ore în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat duminică că România a înregistrat în ultimele 24 de ore peste 10.000 de noi infecţii cu COVID-19. Tot astăzi, 211 de oameni au murit din cauza infecţiei.

Până astăzi, 10 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.356.640 decazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 3.762 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.174.783 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 10.400 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 164 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până astăzi, 39.420 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 09.10.2021 (10:00) – 10.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 211 decese (99 bărbați și 112 femei),ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud,Botoșani, Brașov, Buzău,Caraș-Severin, Călărași,Cluj, Constanța,Dâmbovița, Dolj, Giurgiu,Gorj, Harghita, Iași, Ilfov,Maramureș, Mehedinți, Mureș,Neamț, Olt, Prahova,Satu Mare,Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și Municipiul București.