Protest
Actualitate, Featured

Protest Sanitas în Piata Victoriei. Vezi de ce au ieșit în stradă medicii și asistentele

Protest în faţa Guvernului. Angajaţii din Sănătate au ieşit din nou în stradă. Medicii, asistentele şi infirmierele au cerut să li se dea stimulentul de risc promis încă din mai anul trecut pentru lupta împotriva pandemiei. În plus, aceştia vor eliminarea măsurii conform căreia, sporurile sunt îngheţate la nivelul anului trecut.

Federația Sanitas au organizat un protest în Piața Victoriei. Oamenii le-au cerut autorităților guvrnamentale realizarea unei strategii naționale de investiții în sistemul sanitar, atât în infrastructura spitalicească, cât și în resursa umană, pentru a evita tragedii precum cea de la Institutul Matei Balș.

Nemulţumirile celor de la SANITAS

SANITAS solicită autorităților să respectare creșterile salariale prevăzute pentru anul 2021 și repararea inechităților generate de această lege față de categoriile de salariați cu cele mai mici venituri din sistem.

”Avem o serie de nemulţumiri. Tăierea veniturilor pentru salariaţii cu cele mai mici venituri din sistemul sanitar. Nu aş vrea să îi spun îngheţare, pentru că de fapt e o tăiere de venituri. Oamenii trebuiau să primească de la 1 ianuarie 2021 un drept stabilit de lege. Guvernul a venit cu o Ordonanţă de Urgenţă pe 31 decembrie şi a tăiat acest drept”, a spus Iulian Pope, vicepreşedinte SANITAS.

Comunicatul transmis de Federația Sanitas
”Autoritățile ne obligă, prin indiferența cu care tratează problemele celor două sisteme, să protestăm în numele colegilor noștri din spitale, din centre de vaccinare, din centre medicale și medico – sociale și din instituții de asistență socială.

Criza pandemică pe care o traversăm de mai bine de 12 luni a scos la iveală o multitudine de dificultăți structurale ale sistemului sanitar și ale celui de asistență socială. Multe dintre ele sunt rezultatul politicilor păguboase și incoerente aplicate în ultimii 30 de ani. Atragem atenția guvernanților că nu-și mai pot permite luxul de a ignora aceste probleme sau de a le trata doar prin prisma intereselor politice imediate. Populația acestei țări are dreptul la un sistem public de sănătate și de asistență socială la standarde europene!”, se arată în comunicatul federației sindicale.