Protest la Parlament
Featured, Ultima Ora

Protest la Parlament. Se cere demisia lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătăţii

Protest la Parlament. Parlamentarii PSD cer în Parlament demisia ministrului Vlad Voiculescu. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat luni că social-democraţii vor depune, săptămâna viitoare, o moţiune simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Protest la Parlament: „Întâi am luat o decizie în interiorul grupurilor PSD, aşa se lucrează democratic, o să luăm o decizie şi în cadrul Consiliului Politic Naţional şi pe urmă discutăm cu toate grupurile”, a afirmat Ciolacu la Palatul Parlamentului.

Parlamentarii PSD au venit luni cu pancarte pe care este scris „Voiculescu demisia!”.

Protest la Parlament. Se cere demisia lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătăţii

„Foarte bine, aşa se manifestă Opoziţia. Eu o să îmi pun şi pe Facebook. Invit pe toată lumea”, a completat Marcel Ciolacu.

„Când vine el la conducerea Ministerului Sănătăţii se întâmplă tragedii. Cică e de vină PSD că nu îşi fac treaba, ca USR promoveaza incompetenti, că PNL nu gestionează. Cica e de vina PSD ca nu e caldura, si acum, 3-4 ani reteaua era la fel si Gabriela Firea nu a lasat spitalele fără căldură, nu au trebuit sa vina cu aeroterme. Se întâmplă doar la USR si PNL. Să plece în frunte cu Vlad Voiculescu, un incompetent sub conducerea căruia românii mor în spitale”, a spus vicepreşedintele PSD Gabriel Zetea, la România TV. Protest la

Parlament. Se cere demisia lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătăţii

Vlad Voiculescu a reacţionat duminică după ce mai mulţi parlamentari PSD i-au cerut să plece de la conducerea Ministe cere demisia de la condcurea Ministereului Sănătăţii după incendiul de la Institutul Matei Balş. El susţine că, dacă a fost o problemă legată de căldură, aceasta ”este la PSD”, dat fiind că Gabriela Firea a fost primar, iar ”patru ani de zile nu s-a întâmplat nimic”, iar dacă problema a fost o legată de o investiţie făcută prost, problema e tot la PSD, întrucât Adrian Streinu Cercel, actual senator PSD, a fost timp de 28 de ani managerul unităţii medicale.

„PSD mi-a cerut demisia şi e foarte interesant şi folosesc cuvântul ”interesant” în mod expres: un partid precum PSD cere demisia, a mea, şi am văzut că este o linie de atac de asemenea, la Nicuşor Dan pentru că nu era căldură, atunci când prima pe lista domnilor de la PSD era doamna Firea, care este direct responsabilă pentru situaţia termoficării din Bucureşti, patru ani de zile în care nu s-a întâmplat nimic”, a declarat Vlad Voiculescu la Prima TV.

„Domnul Streinu Cercel, care este preşedintele Comisiei de sănătate din Senat la acelaşi partid care-mi cere demisia a fost managerul spitalului pentru vreo 28 de ani. Deci dacă a fost o problemă legată de căldură, atunci cred că problema este la PSD. Dacă a fost o problemă legată de o investiţie făcută prost, sau nefăcută, problema este de asemenea la PSD. Ideea că cineva din PSD, oricine, respectiv preşedintele partidului mi-ar cere mie demisia sau lui Nicuşor Dan este… aş spune că e o glumă proastă, dar nu ştiu cui îi arde de glume când situaţia este asta care este şi când în accidentul ăsta au muri oameni”, a afirmat Vlad Voiculescu duminică, la Prima TV.

Protest la Parlament. Senatul şi Camera Deputaţilor încep, luni, prima sesiune parlamentară ordinară a anului. Convocarea celor două Camere ale Parlamentului a fost făcută în temeiul prevederilor art. 66 alin. (1) şi (3) din Constituţia României, precum şi ale art. 83 din Regulamentul Senatului, respectiv ale art. 34 lit. a) din Regulamentul Camerei de preşedinţii acestor foruri legislative Anca Dragu şi Ludovic Orban.

De la ora 13,00, sunt programate şedinţe ale Birourilor permanente ale Senatului şi Camerei, iar de la ora 15,00 au loc şedinţele de plen.

Potrivit programului, în prima şedinţă la Senat se alege noua componenţă a Biroului permanent – vicepreşedinţii, secretarii, chestorii.

Noul Parlament a fost constituit la sfârşitul anului trecut, în urma alegerilor care au avut loc în 6 decembrie.

Prioritatea sesiunii parlamentare este adoptarea proiectelor bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat pe acest an.

Premierul Florin Cîţu a anunţat că proiectele vor fi finalizate de Guvern şi depuse la Parlament la începutul sesiunii, menţionând că se doreşte adoptarea bugetului prin dezbateri parlamentare şi nu prin asumarea răspunderii Executivului, cum s-a întâmplat anul trecut.

Liderii partidelor aflate în coaliţia de guvernare au anunţat că între priorităţi se află şi respingerea propunerilor legislative de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală iniţiate de PSD în legislatura anterioară şi care au fost declarate neconstituţionale.

Comisiile juridică şi pentru constituţionalitate ale Senatului au adoptat, săptămâna trecută, un raport de respingere a acestor propuneri legislative, urmând ca plenul să dea un vot şi, ulterior, proiectele să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor care este for decizional în acest caz.

Preşedinte Senatului, Anca Dragu, a menţionat, într-un interviu pentru AGERPRES, mai multe iniţiative legislative, printre care accesul la finanţare pentru companii, extinderea programului pilot „Masa caldă” pentru elevi, protejarea persoanelor vulnerabile. Dragu şi-a exprimat susţinerea pentru constituirea unor comisii parlamentare speciale care să se ocupe de rapoartele Curţii de Conturi, respectiv de analizarea aspectelor legate de procesul electoral din România şi de inechităţile din sistemul de pensii.


blank