Zece tineri au protestat, vineri, în faţa Liceului Teologic Reformat din Cluj-Napoca, faţă de prezenţa, la inaugurarea noului sediu al instituţiei de învăţământ, a premierului Ungariei, Viktor Orban, declarând că acesta este “un dictator”.

viktkttorn_73208700

Cei zece tineri au mers pe trotuarul din faţa Liceului Teologic Reformat, din Cluj-Napoca, în momentul în care a ajuns acolo maşina în care se afla premierul Ungariei, Viktor Orban, afişând două bannere, în limbile română şi maghiară, cu mesaje de cooperare multietnică, potrivit Mediafax.

Pe cele două bannere scria: “Cooperare multietnică, nu tensiune interetnică” şi “Autonomia societăţii civile”.

Alex Boguş, unul dintre cei zece tineri, a declarat că gestul lor este unul de protest faţă de prezenţa, la Cluj, a lui Viktor Orban, pe care îl consideră un autocrat şi un dictator.

“Suntem un grup de cetăţeni nemulţumiţi şi îngrijoraţi. Inaugurarea liceului renovat din Cluj-Napoca este umbrită de prezenţa lui Viktor Orban, un personaj autocrat şi dictator. Direcţia pe care o ia Guvernul Orban este autoritară şi dictatorială şi merge spre extrema dreaptă. Vrem să tragem un semnal de alarmă aici, în Transilvania, unde trăiesc români şi maghiari, care vor cooperare interetnică, şi nu tensiuni”, a declarat Alex Boguş.

Potrivit acestuia, printre cei zece tineri se află români, maghiari şi francezi.

Tinerii au fost înconjuraţi de jandarmi, însă au rămas pe trotuarul din faţa şcolii.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, participă, vineri, la inaugurarea noii clădiri a Liceului Teologic Reformat din Cluj-Napoca, unde va funcţiona o şcoală profesională.