O tânără prostituată din România a fost condamnată la un an de închisoare cu executare pentru că a încercat să-și otrăvească unul dintre clienții cu care obișnuia să se vadă în mod regulat la Lyon. La una dintre întâlniri, femeia de 23 de ani i-a pus pastile în cafea și apoi i-a luat banii.

Tânăra prostituată trăia într-o rulotă și câștiga circa 10.000 de euro pe lună. Românca și-a dat seama că acest client fidel este prada ideală. L-a impresionat povestindu-i că are nevoie de bani pentru a-și ajuta mama din România, care trebuie să se opereze de inimă.

Atunci, clientul, trecut de 40 de ani, i-a dat 6.000 de euro, apoi a invitat-o la restaurant. La un moment dat, în timpul mesei, bărbatului i s-a făcut brusc rău, pierzându-și cunoștința.

Analizele au relevat că bărbatul ingerase un medicament pentru schizofrenie, incompatibil cu tratamentul anxiolitic pe care îl lua la acel moment, ceea ce i-ar fi putut fi fatal. Victima a stat patru zile în stare de inconștiență la spital, timp în care prostituata i-a făcut și o vizită acasă, însoțită de o complice, și i-a luat bunuri de valoare: 1.000 de euro bani lichizi, colecția de timbre, telefonul etc.

Anchetatorii au găsit-o pe prostituată după ADN-ul lăsat pe o ceașcă și un muc de țigară. La proces, ea a negat faptele și a dat vina pe complicea ei, dar a refuzat să-i divulge identitatea.

Procurorul ceruse o pedeapsă cu doi ani închisoare, dar judecătorii au considerat că 12 luni în spatele gratiilor e suficient.

După ce își va ispăși pedeapsa, românca va fi expulzată din Franța, scrie presa din Hexagon.