Un senator liberal a iniţiat un proiect de lege care prevede că minorii pot intra în baruri, cluburi sau discoteci, doar însoţiţi de părinţi sau tutore. Iniţiativa legislativă se află în dezbaterea Senatului, Camera Deputaţilor fiind forul decizional.

reveliondafclub_34_600x398_58673600

Proiectul de lege pentru instituirea unor măsuri de protecţie a minorilor a fost iniţiat de senatorul PNL, Sebastian Grapă.

“Accesul minorilor în unităţile de alimentaţie publică (baruri, cluburi, discoteci şi alte asemenea) în care se comercializează băuturi alcoolice sau produse din tutun, este permis numai dacă aceştia sunt însoţiţi de părinţi sau tutore”, prevede proiectul de lege.

Senatorul PNL Sebastian Grapă a explicat că a promovat un astfel de proiect după ce şi-a găsit fiica într-un bar.

“Fata mea, care este în ultimul an de liceu, are o gășcuță de colegi, de tineri, și i-am găsit de câteva ori într-o crâșmă, într-o bodegă ordinară, unde consumau cu încuviințarea acelui care vindea atât alcool cât și tutun. L-am întrebat de ce le-a dat voie, mi-a răspuns pe un ton așa: “Măi, vrei să îți educ eu copilul?” Deci asta e atitudinea celor care se gândesc să câștige bani”, a spus Sebastian Grapă.

Parlamentarul a precizat că, dacă fiica i-ar cere să mearga cu ea în club, ar merge fără probleme. “Categoric mă duc în club, stau… dansez cu ea, mă duc, îmi place în club, îmi aduc aminte de anii tinereții”, a spus senatorul.

Proiectul a primit avizul favorabil al Comisiei Juridice şi merge la vot în plen.