Politic, Stiri

Propunerea de cod al bunelor practici pentru politicienii nesimţiţi!

Iniţiatorul spune că vrea politicieni “Fără şmecherie, golănie şi circărie!”. Prim-vicepreşedintele PDL Dorin Florea a declarat că va elabora un “cod al bunelor practici” pentru politicieni. În acesta ar urma să se prevadă “renunţarea la şmecherie, atitudini golăneşti şi circăria care se numeşte politica la ora actuală”.

plen2_47770800Primarul municipiului Targu Mures a precizat că este nevoie de acest cod pentru a trage un semnal şi a arăta Europei o schimbare majoră în politica românească.

“Îl auzeam pe Crin Antonescu ce găselniţă a făcut el pentru doi miniştri corupţi, să-i bage în Parlamentul European. Deci, nu sunt buni la noi pentru societatea civilă, îi băgăm în PE gata curaţi şi cu dosare pentru ei. O să scriu, o să fac o propunere oamenilor politici. Ceva trebuie făcut, că văd că atacul asupra României şi macularea României au devenit lucrul preferat al politicienilor. O să scriu câteva reguli. Când am auzit că îi băgăm în PE… Deci, cu o şmecherie au rezolvat şmechereşte situaţia României, este inacceptabil aşa ceva”, a declarat Florea, în cadrul unei conferinţe de presă.

Prim-vicepreşedintele democrat-liberal a precizat că a observat “o tot mai slabă calitate a omului politic în România”, în fiecare zi, adăugând că, prin “codul bunelor practici” ale politicienilor, ar urma să se definească “ce înseamnă interesul naţional şi subiectele interesante pentru situaţia României”, cum ar fi legile educaţiei şi sănătăţii.

“Nu mai poţi continua aşa. Lege nu poţi să faci, va fi un Cod al bunelor practici, în sensul de a arăta populaţiei Europei o schimbare majoră. Nu te poţi duce cu şmecherii la nesfârăit, cu strategii făcute peste noapte. România trebuie să îşi definească nişte strategii şi să dea semnalul în unanimitate. (…) Să convenim nişte reguli de conduită: în momentul în care ai nişte oameni pătaţi, nu te duci să îi dai în PE, gestul acesta făcut de Crin Antonescu, de şmecherie”, a mai afirmat Dorin Florea.

Liberalii Ovidiu Silaghi si Eduard Hellvig au demisionat, marti, din Camera Deputatilor, ei urmand sa ocupe locurile lasate vacante de Cristian Busoi si Ramona Manescu in Parlamentul European.

Ovidiu Silaghi va ocupa locul lasat liber de Cristian Busoi, numit presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, iar Eduard Hellvig pe cel al Ramonei Manescu, numita recent ministru al Transporturilor.