Politic, Stiri

Propunere: RACOLAREA jurnaliştilor şi politicienilor de către serviciile secrete, INTERZISĂ

Europarlamentarul Monica Macovei, candidat independent la alegerile prezidenţiale, propune ca legea să prevadă ca şefii serviciilor secrete să nu poată deţine funcţii publice timp de cinci ani după terminarea mandatului, iar serviciile de informaţii să aibă interdicţia de a racola colaboratori din rândul jurnaliştilor sau a politicienilor.

servicii_secrete_46527200_58304300

Având în vedere realitatea tulbure, cu ofiţeri acoperiţi, descoperiţi, în presă, în politică, între candidaţi, ca să facem lumină şi curăţenie am două propuneri. Şefii serviciilor secrete să nu poată ocupa o funcţie de demnitate publică aleasă sau numită timp de cinci ani de zile după încheierea mandatului de şef al serviciului secret’, a declarat miercuri Monica Macovei, într-o conferinţă de presă, scrie Agerpres.

Macovei a adăugat că cea de-a doua propunere vizează ‘interdicţia de a racola politicieni, jurnalişti şi magistraţi’.

‘Aceasta din urmă cu magistraţii eu am pus-o deja în lege din 2005. Magistraţii sunt incompatibili să fie şi judecători sau procurori şi să colaboreze cu serviciile de informaţii. Am fost singurul ministru care a făcut acest lucru, în restul domeniilor nu s-a întâmplat nimic. De aceea, spun să mergem mai departe şi putem pune chiar interdicţia pentru servicii de a racola colaboratori din rândul politicienilor şi din rândul presei’, a mai declarat Monica Macovei.