Tribunalul Penal Internațional
International

Propagandiștii Moscovei amenință cu sfârșitul lumii în caz de înfrângere. Anturajul lui Putin se teme de Tribunalul Penal Internațional

Oameni din cercurile puterii de la Moscova încep să se gândească la consecințele războiuui din Ucraina. O înfrângere i-ar aduce direct în fața la Tribunalul Penal Internațional de la Haga ca să fie judecați pentru crime de război.

Frica de o condamnare pentru crime de război la Tribunalul Penal Internațional de la Haga ar trebui să-i unească pe ruși în jurul lui Vladimir Putin și să susțină războiul dus de acesta în Ucraina. Este noua teză pe care o propovăduiesc propagandiștii Moscovei în emisiunile de televiziune.

Într-una din emisiunile propaganistice, moderată de Vladimir Soloviev, șefa televiziunii de stat din Rusia, Margarita Simonian, a vorbit despre temerile unor lideri politici de la Moscova. Ea a făcut referire la temerile acestora cu privire la trimiterea în fața Tribunalului Penal Internațional de la Haga unde vor fi judecați pentru crime de război.

„Din păcate, cunosc mulţi oameni care cred asta. Inclusiv oameni din cele mai înalte sfere. Le e frică şi nu îndrăznesc să spună lucrurile clar de teama a ce ar putea gândi oamenii acolo (n. red.: la Curtea Penală Internaţională de la Haga). Scuip pe ce cred ei acolo. Oamenilor cărora le e frică de Haga ar trebui mai curând să le fie frică să piardă războiul, să fie umiliţi şi să ne trădeze poporul. Dacă pierdem, Haga se va ocupa şi de un măturător care mătură pavajul în spatele Kremlinului. Ar fi un dezastru care s-ar abate asupra ţării noastre. Nu este de conceput aşa ceva. Nu trebuie să pierdem războiul”, a comentat ea.

La fel ca și propagandistul lui Adolf Hitler, spre finalul celui de-al Doilea Război Mondial, care îndemna la războiul total, Margarita Simonian spune că în caz de înfrângere, „lumea va fi transformată în cenușă”.

„Nu va mai exista tribunalul de la Haga, dacă pierdem. Nu va mai exista nimic. Lumea va fi transformată în cenuşă”, a amenințat propagandista lui Vladimir Putin.
Tribunalului Penal

Cum justifică bombardamentele asupra civililor din Ucraina

În acest context, ea a vorbit și despre bombardamentele pe care Rusia le-a declanșat în Ucraina, asupra infrastructurii civile și a rețelelor de energie. Acestea au scopul de a înfrânge moral poporul ucrainean și de a-l face să cedeze în fața cerințelor lui Vladimir Putin.

„Ei (ucrainenii – n. red.) se pregătesc să ia Crimeea noastră. Atunci, noi facem singurul lucru pe care îl putem face: să-i bombardăm. Noi le bombardăm infrastructura. O infrastructură care îi ajută să lupte şi să ne ucidă poporul în zonele care sunt acum ale noastre. Rusia nu bombardează de plăcere. Dumnezeu ştie că noi nu voiam asta. Nimeni nu voia asta. Şi ştiu că nici guvernul nostru nu voia asta”, a comentat Margarita Simonian, citată de La Libre Belgique preluat de Rador.

blank