Featured, IT&C

Proiectul, denumit ”Tușește împotriva Covid finanțat de soți Bill și Melinda Gates

Proiectul denumit ”Tușește împotriva Covid pus la cale de un  cercetător din India pregătește o nouă aplicație care va putea ajuta la depistarea pacienților infectați cu Covid-19, scrie Analytics India Magazine.

”A început ca un experiment, nu știam dacă va funcționa, dar ne-am zis că merită să încercăm. (…) Sunetele tusei poartă informații vitale despre tractul respirator”, a spus Dr. Rahul Panicker, de la Wadhwani Institute for Artificial Intelligence, un institut independent și non-profit din India.

Proiectul, denumit ”Tușește împotriva Covid”, va începe primele evaluări clinice în luna august și beneficiază de sprijin financiar inclusiv de la fundația soților Bill și Melinda Gates.

În acest moment, sunt strânse date de la pacienți infectați cu noul coronavirus, prin colaborări cu instituții din întreaga lume. Aplicația se va folosi de sunetul celui care tușește, dar va ține cont și de simptomele descrise de acesta și de date contextuale, precum numărul de cazuri din regiunea respectivă.

”Poate fi o unealtă foarte valoroasă, pentru că țările se confruntă cu o capacitate de testare limitată și distribuită inegal”, a mai spus inițiatorul proiectului.


blank