Proiectul de lege privind funcționarea Institutului Cultural Român (ICR) va fi depus la Parlament în această săptămână, sub semnătura președinților coaliției, a declarat marți președintele PNL, Ludovic Orban.

Cel mai probabil în această săptămână vom înainta proiectul de lege. Am luat decizia de a înainta proiectul de lege sub semnătura președinților coaliției – a lui Dan Barna, Kelemen Hunor și sub semnătura mea. Sper să se dezbată cât mai repede, după care vom lua decizia cu privire la conducerea ICR”, a declarat, marți, Ludovic Orban.

Proiectul ar urma să aducă ICR în subordinea Guvernului, după cum România liberă a scris deja.

Pe de altă parte, proiectul se referă doar la aspectele politice ale problemei, în timp ce autoritățile i-au lăsat pe angajați fără banii cuveniți pentru munca lor.

Angajații din cadrul Institutului nu și-a primit salariile de două săptămâni, după ce Guvernul a lăsat instituția fără ordonator principal de credite, iar în lipsa acestuia, nimeni nu poate semna pentru plata salariilor.

Mai mulți angajați din ICR au făcut o adresă către Inspectoratul Teritorial de Muncă și către ministrul muncii, Raluca Turcan. Momentan, guvernanții nu au o soluție și pentru deblocarea acestei situații.

icr
1

2