Prognoza meteo
Actualitate

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni: Temperaturile sunt în scădere în toată țara

Prognoza meteo, conform estimărilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), pentru perioada 15 – 29 noiembrie, vremea se va răci în toată țara, iar temperaturile nu vor depăși 10 grade Celsius.

Perioadă prielnică pentru turiștii montani

Prognoza meteo comform ANM,la munte, temperaturile vor atinge media zilnică de 4 grade Celsius, iar din data de 19 noiembrie, temperaturile vor coborî spre 0 grade, urmate de către o creștere treptată până pe 22 noiembrie.

După aceea, temperaturile medii vor varia între -6 și -5 grade Celsius, iar probabilitatea pentru precipitații va fi mult mai ridicată pentru perioada 18-19 noiembrie și 22-28 noiembrie.

În restul țării

Temperaturile se vor afla pe o traiectorie descendentă în perioada vizată de către ANM în restul țării.

În Banat, se vor înregistra temperaturi maxime de 10-12 grade Celsius, iar temperaturile minime vor fi în jur de 3-5 grade Celsius. După data de 20 noiembrie, mercurul din termometre va urca ușor, temperatura maximă ajungând la valori de 14 grade Celsius, iar mai apoi vom observa o ușoară scădere a temperaturii până la finalul lunii, cu variații de temperatură. Probabilitatea pentru precipitații va fi mult mai ridicată pentru perioada 18-19 noiembrie și 22-28 noiembrie

În Crișana, Transilvania și Maramureș temperaturile vor fi în scădere până pe data de 19 noiembrie, ulterior temperaturile vor reveni la media anuală în jurul zilei de 21 noiembrie. În perioada 22-29, temperaturile maxime nu vor depăși 10 grade Celsius, temperaturile fiind în scădere, cu variații de temperatură. Probabilitatea pentru precipitații va fi mult mai ridicată pentru perioada 18-19 noiembrie și 22-28 noiembrie.

În Moldova, temperaturile vor scădea treptat, de la 9, la 6 grade Celsius, în ziua de 16 noiembrie. Ulterior, până în data de 21 noiembrie, temperaturile vor crește treptat până la valorile de 12 grade Celsius. După aceea, temperaturile vor scădea până la valori de 4-5 grade Celsius până la finalul intervalului vizat de către ANM. Probabilitatea pentru precipitații va fi mult mai ridicată pentru perioada 18-19 noiembrie și 22-28 noiembrie.

În Muntenia, temperaturile medii vor scădea până la valori de 8 grade Celsius, în data de 17 noiembrie. Ulterior, până pe 21 noiembrie, se vor observa creșteri până la valori de 14 grade. Din data de 23 noiembrie, temperaturile se vor afla în scădere, fiind între valori situate între -1 și 0 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mult mai ridicată pentru perioada 18-19 noiembrie și 22-28 noiembrie.

În Oltenia, temperaturile vor scădea treptat, în prima parte a perioadei, până la valori de 8 grade Celsius, iar până pe 21 noiembrie se vor afla într-un trend ascendent -unde vor atinge valori de 13 grade Celsius. Ulterior, temperaturile se vor afla în scădere până la finalul intervalului vizat de ANM, până la valori de 7-8 grade Celsius. Probabilitatea pentru precipitații va fi mult mai ridicată pentru perioada 18-19 noiembrie și 22-28 noiembrie.