prognoza meteo
Actualitate

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Regiunile cu cele mai ridicate temperaturi

Administrația Națională de Meteorologie(AMM) a emis prognoza meteo pentru perioada 24 iunie – 8 iulie. Va fi caniculă în aproape toată țara și disconfort termic accentuat. Vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică aproape în fiecare zi.

Prognoza meteo. Banat 

Temperaturile maxine vor fi în scădere la mijlocul primei săptămâni, de la 33 de grade până la 29…30 de grade, apoi vor crește. La finalul lunii iunie, maxima va fi de 33…34 de grade. O nouă scădere termică se va resimți în primele zile ale lunii iulie, de aproximativ 4 grade, apoi media maximelor va avea variații în general între 31 și 33 de grade. Temperaturile minime se vor situa între 16 și 20 de grade, cu valorile mai scăzute în cea de a doua săptămână. Meteorologii anunță instabilitate atmosferică, în special în prima săptămână.

Crișana

În primele două zile din interval, vremea se încălezește. Maxima va fi de 32 de grade, apoi aceasta va scădea până la 28 de grade, în data de 27 iunie. Vremea se va încălzi din nou la finalul lunii iunie, când maxima va fi de 33 de grade Celsius. Temperaturile minime vor fi între 15 și 19 de grade, cu valorile mai scăzute în cea de a doua săptămână. Vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică.

Prognoza meteo. Transilvania

În ultima săptămână din luna iunie și în prima din iulie, media maximelor termice va fi între 29 și 31 de grade, iar a minimelor între 13 și 16 grade. Vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică, a mai anunțat ANM.

Dobrogea

Vremea se încălzește și în Doborogea. Temperatura maximă va fi de 30…33 de grade, minima de 19…21 de grade. Vor fi condiții pentru fenomene de instabilitate atmosferică, dar doar în cea de a doua săptămână.

Muntenia

În următoarele două săptămâni valorile termice nu vor avea variații semnificative. Maximele se vor situa între 32 și 35 de grade, iar minimele între 17 și 19 grade. Vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică, pe arii restrânse în prima săptămână, au mai spus meteorologii.

Prognoza meteo. Oltenia

În prima săptămână, temperatura maximă va fi de 30 de grade, iar minima de 17. În zilele care vor urma temperaturile vor crește din nou, cu aproximativ 4…5 grade media maximelor și cu 1…3 grade. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, cu o probabilitate mai mare până în data de 28 iunie și după 1 iulie.

La munte

Media temperaturilor maxime se va situa între 19 și 23 de grade, iar media minimelor va fi cuprinsă, în general, între 11 și 14 grade. Și în zonele montane vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în fiecare zi.

blank