Prognoza meteo
Actualitate

Prognoza meteo ANM. Cum va fi vremea până la mijlocul lui octombrie

Prognoza meteo de la ANM. Au venit ultimele date despre vreme. S-a aflat ce temperaturi vom avea. Datele oferite de specialiști indică care sunt condițiile meteo până la mijlocul lunii octombrie.

Prognoza meteo de ANM a venit în urmă cu puțin timp. S-a aflat cum va fi vremea în următoarele săptămâni. Meteorologii au anunțat ce temperaturi ne așteaptă în următoarele 4 săptămânii. Astfel, românii au aflat că va fi mai cald față de normalul perioadei. Va ploua puțin, mai ales în sud și sud-vest.

ANM a actualizat, vineri, prognoza meteo pe următoarele patru săptămâni.

Prognoza meteo pentru luna octombrie

Prognoza meteo în săptămâna 18 – 25 septembrie indică valorile termice mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână. Condițiile meteo sunt valabile pe întreg teritoriul României. Se va simți mai ales în extremitatea de nord-est și de vest a țării. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare, mai ales în regiunile sudice și sud-vestice. Excepție va fi în extremitatea de nord-vest a țării. Aici, regimul pluviometric va fi local excedentar.

În ceea ce privește săptămâna 25 septembrie – 2 octombrie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval. Acest lucru este valabil la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile extracarpatice. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință spre deficit în toate regiunile. Se va vedea mai ales în cele vestice și sud-vestice.

blank

Temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă

Săptămâna 2 – 9 octombrie vine cu vești importante despre vreme. Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Se va observa mai tare mai ales în regiunile sudice și sud-vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Prognoza meteo pentru următoarea săptămână vine tot cu temperaturi ridicate. Astfel, între 9 – 16 octombrie valorile termice medii se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Prima ninsoare în București

Citește și  ANM ne anunță când se stricâ vremea și când iarna își va intră în drepturi

Trebuie spus că s-a aflat și când vom avea prima ninsoare. Conform prognozei meteo, în București vor cădea primii fulgi de nea în data de 18 noiembrie. La acel moment, se așteaptă ca precipitațiile să se transforme în lapoviță și ninsoare. Cu alte cuvinte, în acea noapte o să cadă prima ninsoare.

Este totuși vorba doar despre un episod sporadic. Prima zăpadă va ține doar o zi. Următoarea ninsoare, potrivit meteorologilor Accuweather, va cădea abia pe data de 6 decembrie. Este de așteptat ca vremea să fie destul de caldă pentru acea perioadă. Aste pentru că temperaturile se vor menține crescute până în decembrie.

blank