Prognoza meteo
Actualitate

Prognoza meteo ANM. Cum va fi vremea în București

Prognoza meteo ANM. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunță vreme caniculară în Bucureşti, în următoarele trei zile, maximele termice urmând să atingă temperaturi foarte mari.

Potrivit ANM, temperaturile vor ajunge până la 39 de grade Celsius la umbră, prognoza meteo publicata joi. Astfel, intervalul 3 august, ora 10:00 – 5 august, ora 10:00 va însemna pentru Capitală temperaturi caniculare şi disconfort termic accentuat. ANM anunță că indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Joi (3 august) se vor înregistra temperaturi maxime de 36 – 37 de grade.

Vineri, (4 august) temperaturile vor urca până la 39 de grade.

ANM anunță că minimele acestor două zile se vor încadra între 19 şi 22 de grade, iar cerul va fi mai mult senin, cu vânt ce va sufla slab şi moderat.

Cod galben şi Cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic ridicat
Etapizat, codurile galben și portocaliu vor fi valabile în întreaga ţară în intervalul 3-4 august.

Pe parcursul zilei de joi, Codul galben se va traduce printr-un valul de căldură, care se va extinde în vestul, sudul şi sud-estul ţării, unde va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 şi 37 de grade, iar cele minime între 18 şi 25 de grade.

Pentru vineri, ANM a anunțat un al doilea Cod galben de căldură, care va viza toate zonele de câmpie şi de podiş. Disconfortul termic va fi ridicat, ITU va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, iar temperaturile maxime se vor situa în general între 33 şi 37 de grade, cu minime care se vor încadra între 17 şi 20 de grade.

În aceeași zi, vineri, va fi și Cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic accentuat în anumite zone din Crişana şi Banat, unde se vor înregistra temperaturi maxime de 37 – 39 de grade, precum şi în jumătatea de sud a Olteniei şi a Munteniei, unde vor fi temperaturi maxime de 39 – 41 de grade. Valorile minime vor oscila între 19 şi 25 de grade.

Potrivit ANM, sâmbătă (5 august), disconfortul termic se va menţine ridicat în toate zonele de câmpie şi va mai fi caniculă local în regiunile sudice.

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de

Meteorologie (ANM) a declarat cu privire la fenomene meteorologice din următoarele zile: „Joi, valul de căldură va cuprinde regiunile vestice, sudice și sud-estice. Ne vom apropia joi de temperaturi, în special în lunca Dunării, de până la 37-38 de grade. Indicele de temperatură-umezeală va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități, iar vineri va fi cea mai caldă zi din această săptămână, pentru că deja valul de căldură în intensificare va cuprinde toată țara și vom vorbi de temperaturi la scara întregii țări, între 32-41 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în sudul și sud-vestul”.

blank