prognoza meteo
Actualitate

Prognoza meteo, actualizată. Ce ne așteaptă în următoarele zile

Cât mai durează vremea extremă. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele zile.

Prognoza meteo, actualizată

ANM Prognoza meteo, ne prez actualizată Cât mai durează vremea extremă. Valul de căldură va persista în vest, sud şi în sud-est, unde va fi caniculă, disconfort termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În restul regiunilor, vremea rea face ravagii.

Cât mai durează vremea extremă. Căldură și disconfort termic în toată țara

Joi, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, izolat caniculară în Câmpia Română. Disconfortul termic va fi local ridicat în regiunile vestice și sudice unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

„Cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate, local averse și descărcări electrice, îndeosebi în sud, centru și la munte. Izolat vor fi cantități de apă mai însemnate și condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 35 grade Celesius, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 23 grade Celsius”, anunță ANM.

Vineri, 25 august, vremea va fi călduroasă în aproape toată țara, iar disconfortul termic va fi ridicat în sud-vest, sud și sud-est. În Câmpia Română și Câmpia de Vest, local va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 și 36 grade Celsius. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări și pe arii restrânse averse în a doua parte a zilei la munte și în Dobrogea. Înnorările vor fi izolate în restul teritoriului, iar seara și noaptea în nord-vest; sunt posibile descărcări electrice.

Vântul va sufla slab și moderat. Minimele vor fi cuprinse între 14 și 22 grade Celsius, mai scăzute în depresiuni (spre 10-11 grade Celsius în cele din Carpații Orientali), dar și ușor mai mari pe litoral.

Capitala, cotropită de caniculă

Citește și  Președintele României în vizită la soldații din Afganistan

În București, valorile termice, în scădere față de joi, vor indica o vreme călduroasă. Disconfortul termic va fi în continuare ridicat, cu indicele temperatură-umezeală ce va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Îndeosebi ziua, vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul a 33 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 19-21 grade Celsius.

În Capitală, vremea va deveni din nou caniculară, cu o maximă termică de 36 grade Celsius și disconfort termic ridicat. Cerul va fi variabil, trecător cu înnorări în a doua parte a zilei. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 21 grade Celsius, ușor mai scăzută în zona periurbană.

În București, la orele după-amiezii se vor atinge în jurul a 37 grade Celsius, determinând disconfort accentuat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 18-21 grade Celsius.

Furtuni în vest și la munte

Sâmbătă, valul de căldură se va intensifica în cea mai mare parte a țării. Disconfortul termic se va accentua, iar canicula va afecta arii relativ extinse. Temperaturile maxime se vor încadra între 30 și 37 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 16 și 24 grade Celsius, ușor mai coborâte în depresiuni. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și izolat averse în a doua parte a zilei, în zonele montane.

Dimineața și din nou în cursul nopții, în extremitatea de vest-nord-vest a teritoriului, vor fi descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor.

blank