Prognoza meteo
Actualitate

Prognoza meteo actualizată. Cât mai ține valul de căldură. Vor fi temperaturi cu maxime istorice

Prognoza meteo. În România zile acestea sunt maxime istorice de peste 20°C. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă prognoză actualizată cu privire la valul de căldură anormal pentru această perioadă.

Prognoza meteo actualizată de ANM. Primele zile ale lunii februarie au adus valori cu mult peste cele considerate normale pentru această perioadă a anului. Potrivit şefei ANM, ne vom putea bucura în continuare de vreme bună până la sfârşitul săptămânii.

Prognoza meteo actualizată: Temperaturi de peste 20°C în România

Elena Mateescu, directorul ANM, a anunţat că România traversează zile de februarie cu maxime istorice de peste 20°C. Aşadar, potrivit prognozei, ne vom putea bucura în continuare de o vreme de primăvară.

„Într-adevăr, consemnăm, începând din 5 februarie, recorduri ale valorilor zilnice, atât la nivelul temperaturilor minime, cât și maxime. De pildă, ieri, 122 de stații meteorologice din cele 168 aflate în rețeaua națională de specialitate au înregistrat cele mai ridicate valori ale temperaturilor maxime pentru o zi de 6 februarie.

Prognoza meteo

Prognoza meteo actualizată. Sursa foto: Pixabay

În Capitală, maxima de 21 de grade

La două stații acestea sunt considerate chiar recordul lunare, cu 22,6°C la Drăgășani și 21,7°C la Stolnici, iar în această dimineață 62 de stații meteorologice, din nou, temperaturi minime zilnice, cele mai ridicate pentru dimineață de 7 februarie.
Același ecart îl vom consemna și în zilele următoare astăzi 20° la Mangalia, 19° la Calafat, București, Afumaţi și Medgidia.

Și vorbim, până la sfârșitul acestei săptămâni, de valori care nu vor va fi diferențiate de la o zi la alta semnificativ, pentru că vom conta pe un ecart între opt până la 19-20°C în continuare, în sudul Olteniei, în Muntenia, chiar și în partea de sud-est a țării, în Dobrogea, duminică 21° C, cu maximă, inclusiv în Capitală, de 20-21°”, a spus Elena Mateescu.

Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis prognoza actualizată pentru perioada 5 februarie – 4 martie. Potrivit meteorologilor, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în următoarele două săptămâni, însă precipitațiile vor fi excedentare în toată perioada prognozată.

Prognoza meteo: 05.02.2024 – 12.02.2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord a țării, iar în rest va fi în general deficitar.

Prognoza meteo

Cum va fi vremea în perioada 12.02.2024 – 19.02.2024

Citește și  România nu are un plan funcțional pentru eventualitatea unui dezastru nuclear

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-estice.


Regimul pluviometric va fi excedentar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zona Carpaților Meridionali.

Prognoza meteo pentru: 19.02.2024 – 26.02.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor excedentară în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice și nord- vestice.

Prognoza meteo

Prognoza meteo actualizată. Sursa foto: Pixabay

Prognoza meteo: 26.02.2024 – 04.03.2024

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi ușor excedentar în majoritatea regiunilor.

blank