Prognoza meteo
Actualitate

Prognoza meteo, 8 august. Temperaturile scad brusc. Cum va fi vremea pe litoral

Prognoza meteo 8 august. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru marți. Meteorologii anunță că vremea se va mai răci, iar în anumite regiuni ale ţării vor fi ploi şi intensificări ale vântului.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru marți. Vremea va fi răcoroasă. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 28 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 16 grade, mai ridicate pe litoral până spre 18…19 grade.

Mai exact, meteorologii anunță că temperaturile vor scădea chiar și cu 15 grade decât normalul acestei perioade. Va ploua la munte, în Dobrogea, local în Muntenia, Moldova, Transilvania, Maramureş și izolat în restul regiunilor.

Prognoza meteo, 8 august. Temperaturile scad brusc. Cum va fi vremea pe litoral
Aşadar, marţi vremea va fi răcoroasă în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 28 de grade Celsius, iar cele minime se vor situa între 6 și 18 grade Celsius. Ziua vor fi înnorări în jumătatea de nord-est a țării și la munte, unde local va ploua, iar în restul țării cerul va fi temporar noros și doar izolat va ploua slab.

Prognoza meteo

Sursa foto: Pixabay.

Pe suprafeţe mici, în special în estul teritoriului, cantităţile de apă vor depăşi 15…25 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, pe alocuri cu uşoare intensificări, ziua, în sud-vest, pe litoral şi pe crestele montane. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

Prognoza meteo, 8 august – București

În Bucureşti, potrivit meteorologilor de la ANM, vremea va fi răcoroasă, cu o temperatură maximă ce se va situa în jurul valorii de 26 de grade şi o minimă ce va fi de 13…15 grade.

În prima parte a zilei cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua, apoi se va degaja treptat. Vântul va sufla slab şi moderat.

Prognoza meteo, 8 august – La munte
Potirivit ANM, vremea va fi răcoroasă la munte. Cerul va fi variabil, cu înnorări, averse şi posibil descărcări electrice, în prima parte a intervalului. Pe suprafeţe mici, cantităţile de apă vor depăşi 15…25 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe creste.

Prognoza meteo

Sursa foto: Pixabay

Prognoza meteo, 8 august – Pe litoral

Din păcate, pentru turiștii aflaţi pe litoral veștile nu sunt tocmai bune. Vremea se va răci semnificativ faţă de ziua anterioară. Cerul va prezenta înnorări temporare ziua când, trecător, vor fi ploi şi sub formă de aversă. Vântul va mai avea intensificări temporare în prima jumătate a intervalului cu rafale în general de 40 -55 km/h, apoi va slăbi în intensitate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 şi 23 de grade, iar cele minime vor fi de 17…18 grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 19 şi 22 de grade, potrivit ANM.

blank