prognoza meteo
Actualitate

Prognoza meteo, 6 decembrie. Zonele în care va ninge de Sfântul Nicolae

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis prognoza meteo pentru miercuri, 6 decembrie 2023. Vremea se va răci considerabil și va ninge în majoritatea țării.

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis prognoza meteo pentru 6 decembrie 2023. Vremea va fi în închisă şi vor fi precipitaţii cea mai mare parte a ţării. Pe parcursul zilei, acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare la munte, mixte în est şi mai ales ploi în rest

Noaptea se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în vestul, centrul şi sudul teritoriului. Izolat, cantităţile de apă vor depăşi 10…15 l/mp şi vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în zona montanã înaltã, în regiunile sudice şi sud-estice (rafale în general de 35…45 km/h). Maximele se vor încadra între 1 şi 10 grade, iar minimele între -4 şi 6 grade. Ceața își va face simțită prezența

Prognoza meteo în Capitală

Și în Capitală va fi frig. Cerul va avea înnorări şi vor fi precipitaţii, în special din orele după-amiezii. Acestea vor fi sub formă de ploaie, iar din a doua parte a nopţii, posibil se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare (rafale de 35…45 km/h). Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimã va fi de 0…1 grad. Presiunea atmosferică va fi usor variabilă în prima parte a intervalului, apoi va fi în creştere.

Prognoza meteo la munte

Vremea va fi în general închisă şi va ninge. Izolat, cantităţile de apă vor depăşi 10…15 l/mp şi vor fi condiţii de polei sau gheţuş. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în zona înaltă. Valorile termice vor fi asemănătoare cu cele din ziua precedentă.

Vremea în următoarele săptămâni

În săptămâna 11 – 18 decembrie, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în regiunile estice și sud-estice. Iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

În săptămâna 18 – 25 decembrie, temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai coborâte în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în regiunile intracarpatice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 25 decembrie – 1 ianuarie, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, cu posibilitatea unui ușor excedent în regiunile vestice și nord-vestice.

blank