Prognoza meteo 5 aprilie. Meteorologii anunţă vreme în continuare mai rece decât ar fi normal în prima decadă a lunii aprilie. Sunt aşteptate ploi în majoritatea regiunilor, iar la munte ninsori.

Prognoza meteo 5 aprilie. LA NOAPTE. Cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi local în sud și sud-est și pe arii restrânse în centru. La munte, îndeosebi la peste 1500 m, pe alocuri va ninge și se va depune strat de zăpadă, iar la altitudini mai joase vor fi posibile și ploi sau lapoviță.

Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -4 și 5 grade. În special în jumătatea nordică a teritoriului, pe suprafețe mici se va produce brumă.

Vremea în București. Cerul va fi mai mult noros și temporar va mai ploua. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 4…5 grade.

Prognoza meteo LUNI. Vremea va fi în continuare mai rece decât în mod obişnuit în prima decadă a lunii aprilie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare pe parcursul zilei în centrul, estul şi sudul ţării, unde pe arii restrânse va ploua slab, iar în a doua parte a nopții în vest

În Carpaţii Orientali şi Meridionali, mai ales la începutul zilei, pe alocuri vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, local cu intensificări îndeosebi ziua la munte, precum și în regiunile nord-vestice, nordice și estice.

Temperaturile maxime se vor încadra între 8 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 15 grade în vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -5 și 5 grade. În zonele joase vor fi condiţii de ceață. La sfârşitul nopţii se va semnala brumă, cu o probabilitate mai mare în Maramureș. Transilvania și în zonele deluroase din restul teritoriului.

Vremea în București va fi rece pentru această dată. Cerul va avea înnorări în prima parte a zilei, când trecător vor fi condiții de ploaie slabă, apoi se va însenina. Vântul va sufla în general moderat, ziua și slab, noaptea. Temperatura maximă va fi de 12…13 grade, iar cea minimă de 2…3 grade, mai scăzută în zona periurbană până în jurul a 0 grade. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo MARTI. Pe parcursul zilei, în vestul şi nord-vestul ţării vremea va fi deosebit de rece, cerul se va înnora şi temporar vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie. În restul teritoriului, vremea se va încălzi şi va fi în general frumoasă, cu înnorări temporar accentuate după-amiază în exremitatea de sud-est, unde local vor fi averse de ploaie, posibil însoțite de descărcări electrice.

Temperaturile maxime se vor încadra între 5….7 grade în Banat şi Crişana şi 18…19 grade în sudul Munteniei. Din orele serii, nebulozitatea va cuprinde treptat toate regiunile. Astfel, în vestul, centrul și nordul ţării vor fi precipitaţii moderate cantitativ, sub formă de ploaie, lapoviţă și ninsoare, pe alocuri cu depunere de strat de zăpadă, iar în toate zonele de munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă; în regiunile sudice şi sud-estice va ploua în general slab și pe arii restrânse.

La munte, vântul va sufla tare în special la altitudini de peste 1500 m, unde va viscoli zăpada (rafale de peste 70…80 km/h în Carpații Meridionali), dar intensificări locale şi temporare ale vântului cu viteze, în general, de 45…55 km/h vor fi şi în zonele mai joase de relief. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -3 și 8 grade.

Vremea în București se va încălzi semnificativ, astfel că temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 4…6 grade, valori normale pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai persistente începând din orele serii, astfel că noaptea vor fi posibile averse slabe de ploaie. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la sfârşitul intervalului.

Prognoza meteo MIERCURI. Vremea se va răci accentuat în majoritatea regiunilor, devenind deosebit de rece pentru această perioadă. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 1 şi 11 grade, iar cele minime între -6 și 4 grade, cu valori mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

În nord, nord-est și centru, precum și în zonele deluroase nebulozitatea va persista și se vor semnala precipitații, îndeosebi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În regiunile vestice, pe alocuri vor fi precipitații slabe, mixte, iar în cele sud-estice va ploua. La munte va ninge viscolit și se va depune strat de zăpadă, local mai consistent.

Vântul va avea intensificări în mare parte din țară, în special pe parcursul zilei, cu rafale de peste 80…100 km/h în zona montană înaltă, precum şi în sudul şi estul ţării, unde vitezele vor depăși local 55…65 km/h. Cu probabilitate mai ridicată în regiunile extracarpatice și în cele centrale, noaptea și dimineața se va semnala brumă.

Vremea în București se va răci accentuat, astfel încât temperatura maximă se va situa în jurul a 9 grade, iar cea minimă de va fi 0…1 grad, posibil cu valori mai coborâte în zona periurbană. Cerul va avea înnorări temporare și pe parcursul zilei se vor semnala ploi slabe. Vântul va avea intensificări în prima parte a intervalului, apoi va slăbi în intensitate.

Prognoza meteo JOI. Vremea se va menține deosebit de rece pentru această perioadă; temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 12 grade, iar cele minime între -5 și 3 grade, cu valori mai mici în depresiunile din estul Transilvaniei.

Cerul va avea înnorări pe parcursul zilei și, local, se vor semnala precipitații slabe, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare în regiunile intracarpatice și în zonele deluroase din sud și est, iar în celelalte zone vor predomina ploile.

În partea de sud-est a teritoriului izolat vor fi posibile descărcări electrice. Vântul va avea intensificări în mare parte din țară, în special în timpul zilei, cu viteze mai mari la munte și în sud-vest. Îndeosebi în vest, nord-vest și centru, noaptea vor fi condiții de ceață și, pe alocuri, de brumă.

Vremea în București va fi deosebit de rece pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări ziua, când vor fi condiții pentru ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări. Temperatura maximă va fi de 10…12 grade, iar cea minimă de 0…2 grade, posibil mai coborâtă în zona periurbană.

Tendinţa Evoluţiei Vremii pentru zilele de VINERI, SAMBATA si DUMINICA

În Țară

Valorile termice vor crește de la o zi la alta, astfel încât vremea se va apropia de normalul perioadei. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată la începutul și la sfârșitul intervalului.

București

Valorile termice vor crește de la o zi la alta, astfel încât vremea va deveni normală pentru această perioadă. Vor fi condiții pentru ploi de scurtă de durată