prognoza meteo
Actualitate

Prognoza meteo, 4 august. Temperaturi caniculare de peste 41 de grade

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru vineri, 4 august 2023. Vremea va în continuare foarte călduroasă, cu temperaturi de peste 41 de grade Celsius.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru vineri, 4 august 2023. Meteorologii anunţă încă o zi cu temperaturi care pot ajunge la 41 de grade în mai multe zone ale ţării. De asemenea, șansele de ploaie sunt reduse, iar temperaturile vor fi caniculare în zonele de câmpie şi podiş.

Prognoza meteo, 4 august, în țară

Potrivit ANM, valul de căldură se va extinde, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în cea mai mare parte a ţării. Va fi caniculă în toate zonele de câmpie şi de podiş, cu maxime ce se vor situa în general între 33 şi 37 de grade, iar aceasta se va intensifica în Crişana şi Banat unde se vor înregistra 37…39 de grade, precum şi în jumătatea de sud a Olteniei şi a Munteniei unde se vor atinge valori de 39…41 de grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza în zonele montane unde pe spaţii mici se vor semnala averse slabe şi descărcări electrice. Seara şi mai ales noaptea gradul de instabilitate atmosferică (averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului) va fi în accentuare în partea de vest şi nord-vest a teritoriului.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări mai ales în a doua parte a intervalului, în zona înaltă din vestul Carpaţilor Meridionali unde rafalele vor depãşi 70 km/h şi local, cu viteze mai mici, în sud. Temperaturile minime vor fi cuprinse în general între 15 şi 25 de grade. Presiunea atmosferică va fi în scădere uşoarã în vestul ţrăii, iar în rest va fi variabilă.

Prognoza meteo, 4 august, în Capitală

În Capitală, va fi caniculă şi disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 39 de grade, iar cea minimă va fi de 19…22 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Presiunea atmosferică va fi usor variabilă.

La munte vremea va continua să se încălzească şi va deveni deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiază, când pe arii restrânse se vor semnala averse slabe şi descărcări electrice, iar în masivele vestice posibil şi noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări mai ales în a doua parte a intervalului, cu precădere în zona înaltă din vestul Carpaților Meridionali, unde rafalele vor depăși 70 km/h.

prognoza meteo

Prognoza meteo, 4 august, pe litoral

Pe litoral, vremea va fi predominant frumoasă şi caldă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecătoare ziua. Temperaturile maxime vor fi de 27…29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 21 şi 23 de grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 18 şi 21 de grade.

La Braşov, cerul va fi parțial însorit, iar vântul va sufla cu o viteză de până la 24 km/h. Indicele UV va fi de 8 din 11, temperatura maximă va fi de 33 de grade Celsius, iar cea minimă de 17 grade Celsiusp, otrivit prognozei ANM.

blank