Toamna
Actualitate

Prognoza meteo, 30 septembrie. Toamna își intră în drepturi, scad temperaturile și vin ploile

Toamna își intră în drepturi, scad temperaturile și vin ploile! Sfârșitul de săptămână vine cu vreme frumoasă și temperaturi peste media specifică perioadei în care ne aflăm. Valorile termice maxime vor oscila între 23 și 30 de grade Celsius.

Toamna își intră în drepturi, scad temperaturile și vin ploile! În prima zi din weekend, sâmbătă, nu este exclus să apară ploile, în special în vestul, centrul și nordul țării. Urmând ca duminică, regimul termic să înregistreze o ușoară scădere.

Prognoza meteo: sâmbătă 30 septembrie

Valorile termice diurne vor oscila între 23 și 30 de grade Celsius. Regimul termic este caracterizat prin temperaturi mai mari decât media specifică perioadei în care ne aflăm. Cerul va fi variabil, cu posibile înnorări în zonele montante și în regiunea de sud-est a țării.

În sudul Dobrogei sunt șanse de ploaie, iar vântul va sufla slab până la moderat. Sunt posibile intensificări în prima parte a zilei. Vântul va sufla în rafale cu cel mult 55 km/h, în special în Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei și în regiunile montane înalte.

Temperaturile minime se vor situa în jurul valorilor 2-4 grade Celsius, în special în depresiunile Carpaților Orientali. Pe litoral, termometrele vor indica până la 18-19 grade Celsius. În primele ore ale dimineții, ceața își va face simțită prezența cu precădere în depresiunile şi pe văile din nordul, nord-estul şi centrul ţării.

Bucureștenii vor avea parte de o vreme anormal de caldă pentru sfârșit de septembrie. Temperaturile se vor apropia în prima parte a zilei de pragul de 30 de grade Celsius. Iar spre seară, termometrele vor indica undeva la 12-14 grade.

Toamna își intră în drepturi

Toamna își cu adevărat în drepturi, duminică 1 octombrie. Vremea se va răci începând cu prima zi a lunii octombrie. Ușor, ușor temperaturile se vor încadra în media specifică perioadei în care ne aflăm. În vest, centrul și nordul țării, cerul va prezenta înnorări și nu este exclus să apară și ceva precipitații.

Pentru restul regiunilor ANM a anunțat o vreme caldă fără prea mari șanse de ploaie. Temperaturile maxime nu vor depăși pragul de 29 de grade Celsius, iar minimele se vor situa între 6 și 17 grade. Din nou ceața apare în prima parte a zilei mai ales în zonele depresionare.

În Capitală, vremea va fi la fel de călduroasă cu maxime de până la 29 de grade și cu valori termice de 14-15 grade Celsius. Cerul va prezenta ceva înnorări, dar sunt slabe șanse de ploaie.

blank