prognoza meteo
Actualitate

Prognoza meteo, 3 august. Zonele în care vor fi cele mai ridicate temperaturi

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru joi, 3 august 2023. Vremea va în continuare călduroasă, cu temperaturi de până la 38 de grade Celsius.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru joi, 3 august 2023. Potrivit meteorologilor, valul de căldură se va extinde în regiunile vestice, sudice și sud-estice, unde pe arii relativ extinse va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Prognoza meteom 3 august. Canicula se extinde în mai multe zone. Vor fi temperaturi de 38 de grade
În restul teritoriului, vremea va fi călduroasă, iar temperaturile maximele se vor încadra între 28 de grade în nordul litoralului și 38 de grade în Lunca Dunării, iar minimele între 15 și 25 de grade, mai coborâte în estul Transilvaniei, spre 11 grade.

În celelalte zone, dar mai ales în nord şi în nord-est, regimul termic va fi mai ponderat şi maximele termice se vor încadra între 24 şi 30 de grade.

Cerul va fi variabil în nord-vestul țării și la munte, unde izolat seara și noaptea vor fi posibile averse slabe și descărcări electrice și mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab și la moderat, cu intensificări izolate.

Prognoza meteo 3 august: București

În Capitală va fi caniculă și disconfort termic ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând să depășească ușor pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 35…37 de grade, iar cea minimă de 19…22 de grade. Cerul va fi mai mult senin și vântul în general slab.

La munte, cerul va fi variabil, iar izolat seara şi noaptea vor fi posibile averse slabe şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi la moderat, cu intensificări pe creste. Valorile termice şi disconfortul vor fi în creştere.

Pe litoral, vremea va fi predominant frumoasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, în uşoară intensificare ziua. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 şi 30 de grade, iar cele minime între 21 şi 23 de grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 19 şi 22 de grade, informează Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

blank