Prognoza meteo
Actualitate

Prognoza meteo, 29 iunie. Temperaturile caniculare se mențin. Zonele cele mai fierbinți

Prognoza meteo. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru sâmbătă, 29 iunie. Meteorologii anunță o vreme cu temperaturi peste cele normale perioadei în care ne aflăm, mai ales în zonele sudice.

Prognoza meteo, 29 iunie. Temperatura caniculară se menține 

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat încă o zi caniculară cu temperaturi foarte ridicate în zonele sudice dar și în vestul țării. Mai exact, meteorologii avertizează, de asemenea, că sâmbătă vreme va deveni și mai călduroasă, local caniculară, cu disconfort termic ridicat în vestul şi în sudul teritoriului unde, mai ales la câmpie.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi. ANM a mai anunțat că vor fi precipitații locale cu excedentare în zona de sud-vest a țării. În zonele nordice precipitațiile vor fi deficitare.

Prognoza meteo

Temperaturile maxime se vor încadra între 23-30 de grade pe litoral, iar 37 de grade în zona de câmpie din Oltenia și Muntenia. Noaptea va fi local tropicală, cu minime termice cuprinse în general între 13 și 22 de grade.

Cerul va fi variabil și doar pe spații mici vor fi averse și descărcări electrice după-amiaza îndeosebi la munte, iar seara și la începutul nopții în extremitatea de vest a țării. Vântul va sufla slab și moderat.

Prognoza meteo

Cum va fi vremea în București

Prognoza meteo pentru Capitală. Meteorologii anunță o vreme călduroasă, ușor caniculară cu disconfort termic ridicat și un indice temperatură-umezeală (ITU) ce va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi între 36-37 de grade, iar minima va fi între 18 și 21 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Nici duminică nu va fi mai bine din punct de vedere al temperaturilor ridicate. Meteorologii anunță o zi la fel de fierbinte în regiunile sudice, cu disconfort termic ridicat în vestul şi în sudul teritoriului. Maaximele se vor încadra între 28-30 de grade pe litoral, în nord-vest şi zonele depresionare din centru şi până în jurul a 35 de grade în Câmpia Română.

Vor fi temporar cu înnorări, averse şi descărcări electrice, după-amiaza şi seara, local în Maramureş, Crişana, vestul şi nordul Transilvaniei, potrivit ANM.

blank