prognoza meteo
Actualitate

Prognoza meteo, 28 mai. Vreme instabilă. Vor fi ploi torenţiale, tunete şi fulgere în multe zone ale țării

Administrația Națională De Meteorologie(ANM) a emis prognoza meteo pentru 28 mai 2023. Vremea rămâne instabilă, iar ploile torenţiale, tunetele şi fulgerele își vor face simțită prezența.

Administrația Națională De Meteorologie(ANM) a emis prognoza meteo pentru 28 mai. Vremea va fi în continuare instabilă și se va manifesta, în special după-amiaza și la începutul nopții, prin perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, la munte, în Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, local în Transilvania și jumătatea de sud a Moldovei și doar izolat în rest.

Aversele vor avea și caracter torențial, pe alocuri vor fi cantități însemnate de apă de 20…25 l/mp și izolat peste 30 l/mp și vor fi posibile vijelii și căderi de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 și 17 grade. Meteorologii anunță și ceață.

Vremea în Capitală

În Bucureşti, vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări mai accentuate după-amiaza și seara când vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 13…14 grade.

Vremea în zonele montane

Vântul va sufla cu o viteză de până la 11 km/h. Temperatura maximă va fi de 22 de grade Celsius, iar cea minimă de 10 grade Celsius. Sunt șanse mari de precipitații.

prognoza meteo

Vremea în iunie

În săptămâna 5 – 12 iunie 2023, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile nordice și nord-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în zonele montane aferente, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale, local deficitare în nord-est.

În perioada, 12 – 19 iunie 2023, temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi excedentar la nivelul întregii țări.

În săptămâna 19 – 26 iunie 2023, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice și sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

blank