prognoza meteo
Actualitate

Prognoza meteo, 26 iunie. Cum va fi vremea după canicula și vijeliile din acest weekend

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis prognoza meteo pentru 26 iunie. Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis prognoza meteo pentru 26 iunie 2023. Valorile termice vor fi normale pentru această perioadă a anului, dar vor apărea precipitațiile în majoritatea zonelor țării.

Regimul termic va fi caracterizat de temperaturi în jurul celor normale perioadei, astfel temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 şi 31 de grade Celsius. Cele mai ridicate valori termice sunt prognozate pentru sudul și sud-estul țării. Cerul va fi variabil, iar precipitaţiile vor fi mai slabe cantitativ.

Nu sunt excluse aversele de scurtă durată pe parcursul serilor la munte, în vest și în sud-vest. Până la ora 10:00, ANM a emis o avertizare de Cod portocaliu și una de Cod Galben de averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Vremea în următoarele săptămâni

În perioada 26 iunie – 3 iulie, valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice și la munte.

În perioada 3 – 10 iulie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile estice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și în zona Carpaților Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

În perioada 10 – 17 iulie, temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

În perioada 17 – 24 iulie 2023, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

blank