Temperaturile
Actualitate

Prognoza meteo, 24 martie. Temperaturile cresc semnificativ în termometre, mult peste specificul perioadei

Ziua de astăzi va fi marcată în majoritatea regiunilor țării de temperaturile vor fi foarte ridicate, peste valorile specifice acestei perioade a anului. Vremea va fi în general frumoasă, cu cer variabil.

Vremea va deveni excesiv de caldă, astăzi, 24 martie, temperaturile vor fi foarte ridicate pentru ultima decadă a lunii martie în aproape toată țara; temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 23 de grade, cu valori mai scăzute pe litoral unde se vor înregistra 13…16 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în cursul nopții în jumătatea de nord-vest a teritoriului unde doar izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în a doua parte a intervalului în Carpații Occidentali. Minimele termice vor fi cuprinse între 2 și 11 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei unde vor fi condiții de brumă. În orele dimineții ceața va persista în depresiuni, pe litoral și izolat în Oltenia, iar noaptea se va forma din nou pe alocuri în regiunile sudice și centrale, potrivit ANM.

Condițiile meteo din București

Vremea va fi predominant frumoasă și va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă din an. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare în orele amiezii, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă de 4…7 grade. În primele ore ale dimineții și noaptea vor fi condiții de ceață, cu precădere în zona periurbană.

Cum va fi vremea în prima zi de weekend

Mâine, în vestul, nord-vestul și centrul țării, valorile termice vor fi în scădere și vor deveni în general apropiate de cele normale pentru această dată, cerul va avea înnorări, iar aria ploilor va fi în extindere. În sudul și în estul teritoriului, vremea se va menține deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii martie (cu excepția litoralului, unde vremea va fi răcoroasă), cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și, mai ales seara și noaptea, va ploua local.

Ploile vor avea și caracter de aversă și pe arii restrânse se vor semnala descărcări electrice. La munte, la altitudini mari, în a doua parte a intervalului vor fi și ninsori, lapoviță și măzăriche. Izolat cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane unde rafalele vor depăși 70…80 km/h, dar local și temporar, cu viteze mult mai mici, și în zonele joase de relief. Temperaturile maxime se vor încadra între 11…13 grade în Maramureș, în Dealurile Crișanei și pe litoral și în jurul a 23 de grade în Muntenia și Moldova; minimele termice vor fi cuprinse în general între 4 și 10 grade. În orele dimineții, izolat va fi ceață.

București. Vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru ultima decadă a lunii martie, astfel că temperatura maximă va fi de 22…23 de grade (cu 8…9 grade peste media multianuală a datei). Cerul va fi variabil cu înnorări temporare, iar în orele după-amiezii și în a doua parte a nopții vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla în general moderat. Minima termică a nopții va fi de 8…10 grade.

blank