prognoza meteo
Actualitate

Prognoza meteo, 22 decembrie. Vremea se schimbă brusc în toată țara

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de vineri, 22 decembrie 2023.

Prognoza meteo, 22 decembrie 2023. Vremea se va schimba brusc, cu rafale de vânt puternice și precipitații abundente în anumite regiuni ale României.

Prognoza meteo. Vânt puternic și precipitații abundente în România

Fenomenele meteorologice se vor manifesta în special în zona montană, cu Carpații Orientali și vestul Carpaților Meridionali fiind cele mai afectate.

Cerul se va acoperi treptat cu nori, iar ploile slabe vor fi posibile în unele momente ale zilei. Vântul va începe să bată moderat în primele ore ale dimineții. Ulterior, se va intensifica pe parcurs și se vor înregistra viteze de aproximativ 50 km/h la rafală.

Această situație va persista pe tot parcursul zilei. Temperaturile vor varia între 1 și 10 grade în timpul zilei și între -5 și 2 grade în timpul nopții, după cum arată prognoza meteo.

La munte, vremea se schimbă brusc și este posibil să fie viscol

Prognoza meteo. Carpații Orientali și vestul Carpaților Meridionali vor resimți cel mai puternic schimbările vremii. Vântul va sufla cu viteze de peste 80 km/h la rafală. Acest lucru poate provoca dificultăți în deplasare și poate afecta infrastructura în aceste zone.

De asemenea, se așteaptă fenomene de viscol, care vor reduce vizibilitatea și vor complica și mai mult deplasarea, potrivit ANM.

În ceea ce privește precipitațiile, se estimează că acestea vor fi abundente, în special în nordul Carpaților Orientali și în Carpații Occidentali, dar și în vestul Carpaților Meridionali. Aceste precipitații pot provoca inundații și alte probleme asociate cu cantitățile mari de apă.

Prognoza meteo. În București, temperaturile vor fi moderate

În București, se așteaptă o zi mai liniștită în comparație cu restul țării. Cerul va fi acoperit de nori pe parcursul zilei și pot exista ploi slabe sporadice în timpul nopții. Vântul va sufla moderat în primele ore ale dimineții, dar se va intensifica treptat pe parcursul zilei.

Nu se așteaptă viteze ale vântului foarte mari, ci de aproximativ 50 km/h la rafală. Temperaturile vor fi relativ moderate, cu o maximă estimată între 9 și 10 grade și o minimă între 1 și 2 grade. Aceste cifre indică o zi rece, dar nu una extremă sau deosebit de neplăcută.

Prognoza meteo. În restul zonelor țării, inclusiv în București, schimbările vremii nu vor fi la fel de severe. Cerul se va închide treptat, cu înnorări persistente de-a lungul zilei. Vor exista șanse minime de ploi izolate, în timp ce ninsorile vor fi întâlnite doar în nordul Moldovei și în zonele montane.

Temperaturile vor fi relativ moderate, variind între 1 și 11 grade în timpul zilei și între -5 și 4 grade în timpul nopții.

blank